FÓRMULA 1: Ferrari comença 2022 amb un doblet al GP de Bahrain

Ferrari torna al primer graó del podi. Més de dos anys després de l’última victòria a Singapur el 2019, l’equip de Maranello ha confirmat les seves bones sensacions de pretemporada amb una victòria, aquest diumenge a Bahrain.

Sortint des de la pole position, Charles Leclerc ha guanyat el primer Gran Premi de la temporada a Sakhir, per davant del seu company d’equip Carlos Sainz (Ferrari) i Lewis Hamilton (Mercedes). Ferrari s’emporta el màxim de punts possibles, ja que Leclerc també ha marcat la volta més ràpida de la cursa.

La part negativa de la primera cursa de l’any i de la nova era ha estat Red Bull, amb la retirada dels seus dos cotxes en les últimes tres voltes per problemes mecànics. Primer Max Verstappen tot i que havia lluitant de tu a tu amb Leclerc durant tota la cursa, després Sergio Pérez, a la penúltima volta, després d’un problema similar del que es queixava el seu company d’equip.

Imagen
Mercedes

Lewis Hamilton és al podi gràcies a la retirada dels seus oponents, amb George Russell just per darrera seu, fent la feina pel qual va ser contractat. L’altra sorpresa de la nit, aquesta positiva, ha estat Haas i Kevin Magnussen, que ha acabat 5è després de tres temporades absolutament terribles, per davant d’un Valtteri Bottas igualment sorprenent amb Alfa Romeo. També cal esmentar els primers punts de la Fórmula 1 de Guanyu Zhou (Alfa Romeo), 10è, en el seu primer Gran Premi.

La carrera s’interrompia a dotze voltes per al final, quan la part posterior de l’AlphaTauri de Pierre Gasly s’incendiava just després de la curva 3, per sort el francès podia sortir del seu cotxe sense incidents, mentre que els comissaris van apagar ràpidament el foc amb extintors.

A la represa del Safety Car, Leclerc s’ha gestionat a la perfecció, ben ajudat per la pressió del seu company Carlos Sainz sobre Verstappen, que aconseguia avançar-lo. I llavors, ha arribat la desintegració dels Red Bulls amb Ferrari signant el seu primer doblet des del Gran Premi de Singapur del 2019.

Kevin Magnussen and team celebrate
Haas

Un dels punts calents de la cursa ha estat la lluita entre Leclerc i Verstappen, on el neerlandès i el seu equip en veure que no podien en el cos a cos amb el de Ferrari (després d’avançar-se en múltiples ocasions a final de recta i al revolt quatre) han provat un «undercut» que no ha servit. Els de Maranello estaven també molt fins en les parades a box fent impossible el canvi de líder.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments