ERC: Prèvia Ral·li Açores 2022

Classificada com una de les proves més espectaculars del calendari, les seves cronometrades es caracteritzen camins de terra estrets amb un paisatge impressionant i exuberant.

Després del Ral·li Serras de Fafe – Felgueiras – Cabreira e Boticas a principis d’aquest mes, les Açores acullen la segona prova del renovat ERC, que va fer escala per primera vegada a l’illa de São Miguel el 2013.

El portuguès Armindo Araújo encapçala la llista de 40 participants de l’ERC, seguit per Alberto Battistolli i Javier Pardo. Tots tres condueixen el Fabia Rally2 Evo de Skoda. El doble campió de l’ERC Junior Ken Torn (Estònia) continua la transició amb el Rally2 en un Ford Fiesta equipat amb rodes Pirelli.

Norbert Herczig, Ricardo Moura i Simone Tempestini, múltiples campions nacionals d’Hongria, Açores i Romania respectivament, també apareixen a la inscripció juntament amb l’esperança austríaca Simon Wagner i els italians Rachele Somaschini i Simone Campedelli. Efrén Llarena, subcampió de l’ERC 2021 darrere d’Andreas Mikkelsen, busca un gran botí de punts després d’un començament difícil a Fafe.

Pardo, Tempestini i Wagner s’han inscrit al programa ERC-Michelin Talent Factory per a joves amb cotxes Rally2.

El britànic Jon Armstrong encapçala el contingent de l’ERC3 amb un Fiesta Rally3, mentre que Andrea Mabellini (Renault Clio Rally4) és el primer dels 11 pilots de l’ERC4 que hi participaran. Per part seva, Martins Sesks intentarà aconseguir la seva segona victòria a l’ERC Open.

ERC

Itinerari

Amb base a la capital de les Açores, Ponta Delgada, divendres a la tarda comença amb els entrenaments lliures, seguits de la fase de classificació a partir de les 15.18 hores. Els pilots prioritaris de l’ERC s’enfrontaran als 4,37 km d’escalfament contrarellotge, i la selecció de l’ordre de sortida tindrà lloc a les 18 hores.

L’acció competitiva s’engega dissabte al matí amb tres cronometrades que recorren l’est de l’illa.

La primera és Coroa da Mata (11,4 km), seguida de Graminhais, que és l’especial més llarga del ral·li amb 24,03 km. Tronqueira (21,99 km) completa el bucle, que es repeteix una vegada més a la tarda.

Una visita a la prova superespecial del Grup Marques (4,1 km) al nord de Ponta Delgada posa fi a la jornada.

ERC

Set trams -tres dels quals es recorren dues vegades- componen el final del diumenge. Comença amb Ribeira Grande (9,57 km), a la qual segueix un curt esprint per Feteiras (7,46 km). A continuació, la icònica etapa del volcà de Sete Cidades (24,01 km), mentre que una única súper especial tanca el bucle del matí.

El segon pas per Sete Cidades serà la Power Stage que dóna punts extra. La cronometrada serpenteja el llac volcànic i, atès que la pista no supera l’amplada d’un cotxe en alguns punts, no hi ha marge d’error.

Les 14 especials cobreixen 205,12 km en un recorregut total de 583,42 km.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share