ERC: Llaren – Fernández aconsegueixen un èpic triomf al Ral·li Açores 2022

Efrén Llarena/Sara Fernández (Škoda Fabia Rally2 evo) va guanyar el Ral·li de les Açores, després d’una Power Stage amb un ganivet entre les dents. El pilot burgalès va atacar amb tot i va aconseguir vèncer l’heroi local Ricardo Moura/António Costa (Škoda Fabia Rally2 evo) que gaudia de 6,1 segons d’avantatge. Moura va perdre 8,7 segons davant Llarena en l’última especial i s’havia de conformar amb el segon lloc per darrere de Llarena a 2,6 segons.

Llarena no va tindre un gran primer dia, no va estar en el seu millor ritme però es va mantenir a prop dels primers llocs, el segon dia va aixecar el llistó i es va apropar-se a Ricardo Moura que va ser líder des de la primera etapa. L’avantatge, que arribava als quasi 15 segons, va anar minvant fins que, a l’entrada de l’última especial, Llarena va estava a 6,1 segons de Moura.

El pilot de MRF ho va donar tot en la Power Stage i va aconseguir el triomf, així com els cinc punts del tram. Moura va quedar segon, després d’haver fet una cursa espectacular, havent liderat pràcticament tot el ral·li. Va acabar a poc més de 2 segons de la victòria, però el portugués va fer cursa fantàstica no acostumat a un ritme molt menys competitiu que el de l’europeu.

En tercer lloc va quedar el duet Simon Wagner/Gerald Winter (Škoda Fabia Rally2 evo), procedent d’Àustria. Amb una excel·lent ritme durant tota la cursa, Wagner va pujar al podi a l’ERC i va demostrar que pot ser un bon combaten a l’ERC. Simone Tempestini/Sergiu Itu (Škoda Fabia Rally2) ha ocupat la quarta posició després d’un bon ral·li. Sempre anant a prop dels pilots davanters, però el seu rendiment va ser molt irregular, el quart lloc resulta és un bon resultat.

En cinquè lloc quedava el duet portuguès Armindo Araújo/Luís Ramalho (Škoda Fabia Rally2 evo). Una altra bona prova d’Armindo Araújo tot i alguns contratemps. El portuguès es queixava de la posada a punt no sempre havia estat la millor no aconseguint els millors resultats. Però la cinquena posició li ha garantit el lideratge a l’ERC al final d’aquesta cursa. Veurem si Armindo està motivat per intentar fer la resta de l’europeu.

Bruno Magalhães/Carlos Magalhães (Hyundai i20 N Rally2) van aconseguir la sisena posició, en un esdeveniment de menys a més. Van perdre una mica de temps a la meitat de la cursa, però van aconseguir recuperar-se i acabar sisens. Simone Campedelli/Tania Canton (Škoda Fabia Rally2 evo) van acabar setenes, seguits de Norbert Herczig / Igor Bacigál (Škoda Fabia Rally2 evo), Alberto Battistolli / Simone Scattolin (Škoda Fabia Rally2 evo), i tancant els 10 primers Mārtiņš Sesks / Renars Francis (Škoda Fabia Rally2-Kit) – guanyadors de l’ERC Open.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments