RAIDS: Al-Attiyah es passeja pel pati de casa en la Qatar International Baja 2022

El qatarià Nasser Al-Attiyah i el seu copilot francès Mathieu Baumel van guanyar una Baja Internacional de Qatar que es va veure escurçada pels forts vents, les condicions de tempesta de sorra i els consegüents problemes de seguretat que van obligar a cancel·lar la secció selectiva final de 200,39 km a través dels deserts de l’oest i del sud del país.

Amb la visibilitat substancialment reduïda per la sorra i les ràfegues de vent, els competidors no van poder prendre una sortida revisada i els resultats es van mantenir segons la classificació després de la segona secció del dia anterior. Per tant, es van reduir els punts a repartir entre els competidors en la lluita pel campionat.

Al-Attiyah es va inscriure a l’esdeveniment per al desenvolupament del Toyota Gazoo Racing Hilux DKR. La Baja va substituir al programa del qatarià la prova cancel·lada al Kazakhstan. L’actual vencedor del Dakar va guanyar l’etapa classificatòria inicial i el primer dels dos trams selectius del desert. En no haver-hi acció el darrer dia, es va assegurar un marge 3min 52,6seg per aconseguir la victòria.

Estic molt content amb el rendiment del cotxe ahir i sempre estic molt content de guanyar carreres a Qatar. Aquest terreny és dur i la navegació mai no és fàcil”.

El saudita Yazeed Al-Rajhi i el seu copilot Michael Orr van acabar segons a la general amb el Toyota d’Overdrive Racing, guanyant la tercera etapa, mentre que el seu compatriota Seaidan va completar els llocs del podi i va donar a Toyota un triplet.

Puede ser una imagen de al aire libre

Va ser una decisió intel·ligent i encertada cancel·lar l’etapa, la seguretat és molt important. Hi havia molt de vent i pols i els organitzadors van intentar portar-nos al CP1 per intentar veure com estava. No podíem veure, així que va ser una bona decisió.

Al-Rajhi

L’estrella del WRC Kris Meeke va gaudir de la seva primera experiència en un Can-Am de South Racing, inscrit a la categoria de prototips lleugers T3 per Nasser Racing. El pilot andorrà de l’Ulster es va assegurar la victòria a la categoria i va acabar quart a la general amb el seu copilot francès François Cazalet, malgrat dues punxades el primer dia.

Khalifa Saleh Al-Attiyah i Max Delfino van ser penalitzats amb 12 minuts de temps per saltar-se els punts de ruta. El qatarià va acabar en cinquè lloc i es va assegurar la victòria a la categoria T4 per 4 minuts i 32,8 segons sobre la tripulació de pare i fill qatarians, Sadoon i Nasser Al-Kuwari, que van quedar setens. Al-Attiyah lidera ara el campionat T4 amb tres punts d’avantatge.

Puede ser una imagen de al aire libre

Rashid Al-Muhannadi, l’emiratí Yasmeen Koloc i l’excampió del món de T2 de la FIA Adel Abdulla van completar els 10 primers classificats als seus Can-Ams T3.

Aliyyah, la germana bessona de Koloc, de 17 anys, va arribar a Qatar liderant la Copa FIA de l’Orient Mitjà i va acabar 11a a la general i sisena a T3 amb un Buggyra ZM Racing Can-Am. La jove va sumar quatre punts més i va ampliar a nou el seu avantatge a la general sobre el saudita Hamad Al-Harbi. També lidera la secció T3 amb 10 punts d’avantatge sobre la germana.

El progrés de l’estrella del WRC, Dani Sordo, es va veure arruïnat per la falta de punts de pas el primer dia i va caure a la classificació. Finalment es va classificar a la 13a posició de la general i en la vuitena de la T3 amb el seu copilot francès Xavier Panseri.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share