WRC: La seu de Toyota a Estònia li surt ben cara a Mäkinen

Finlàndia és un país on el respecte a les normes no admet indulgència i davant de la llei són realment tots iguals com demostra aquesta història.

Un excés de velocitat es va convertir en un escàndol per al 4 vegades campió del món Tommi Makinen. El fet, o almenys l’esdeveniment desencadenant, es remunta al 2019, quan Mäkinen va ser enxampat a 149 km/h en un tram de carretera amb el límit establert en 100 km/h.

La multa se li va imposar amb el sistema finès molt estricte que preveu un sistema de càlcul de la multa variable en funció dels ingressos de la persona que comet la infracció. En essència, la multa calcula els dies laborables que després es multipliquen per un import que varia segons els ingressos de l’infractor. En el cas concret, la sanció va ser de 28 dies, que multiplicat pels ingressos de Makinen, va pujar fins a 37.000 euros.

En aquell moment Tommi va enviar una certificació a la fiscalia en la qual declarava que els seus ingressos havien baixat i que en aquell moment eren uns 10.000 euros mensuals. La multa es va reduir així a menys de 3.000 euros, però la policia va iniciar una investigació i, segons el mitjà finlandès Ilta-Sanomat, les conclusions van ser que l’excampió del món havia omès els ingressos derivats de les activitats a Estònia, on en el Toyota mentrestant havia traslladat part de la seva base.

Les conseqüències d’aquest oblit de Makinen li seran encara més cares, ja que ara la multa ha passat de 28 a 35 dies, calculada sobre tots els seus ingressos el que suma un total de més de 46.465 euros denegant-li la possibilitat de seguir endavant amb el recurs.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share