WRC: A Toyota li toca primer desenvolupar els Pirelli

La primera prova de desenvolupament de pneumàtics de la temporada 2022 del Campionat del Món de Ral·lis serà a Croàcia, quan els nous compostos durs per asfalt es posaran a prova durant uns 200 quilòmetres. Kalle Rovanpera es posarà al volant del Toyota Yaris per avaluar el nou pneumàtic d’asfalt.

La prova a Croàcia serà la primera de les tres sessions (cadascuna amb una durada màxima de tres dies) que Pirelli podrà fer al llarg de la temporada 2022 d’acord amb la normativa de la FIA. Les proves es duran a terme amb els tres equips que competeixen a la categoria, assignats a l’atzar per a cada prova per la FIA. El primer equip en ser designat és Toyota, que ha triat Rovanpera per realitzar el test.

Les dues altres sessions oficials de proves de pneumàtics es duran a terme amb Ford i Hyundai -en l’ordre en què siguin seleccionats a l’atzar-, mentre que el tipus de superfície s’acordarà en funció de les necessitats de desenvolupament del proveïdor de pneumàtics.

El director d’activitat de ral·lis de Pirelli, Terenzio Testoni:

“L’objectiu de la prova a Croàcia és comprovar com evolucionar el pneumàtic dur d’acord amb el desenvolupament dels nous cotxes híbrids, que són més pesats i potents que la generació anterior , i per tant potencialment més exigents amb els pneumàtics. Per entendre això, provarem els nous pneumàtics amb l’ajuda dels enginyers de Toyota i, per descomptat, de Kalle, que ja ha demostrat ser un excel·lent pilot de proves al passat.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share