WRC2: Rossel i Citroën volen a Croàcia i van a pel títol

Ja no podem parlar de sorpresa quan parlem de Yohan Rossel. El francès, vigent campió del món del WRC3, continua demostrant que és cada cop més segur i a Croàcia es va emportar la seva primera victòria al WRC2. Amb el seu Citroën C3 Rally2 va marcar el ritme des de l’inici i va aconseguir una bona avantatge aprofitant els problemes dels seus rivals. Abans de l’última jornada, Rossel era 35,1 segons per davant de Nikolay Gryazin.

Després del Monte, vaig treballar molt amb l’equip (PH Sport) i aquesta victòria és per a ells. Crec que el més important era guanyar aquí. L’objectiu és, evidentment, intentar guanyar el campionat, però encara queda molt camí per recórrer. És perfecte per guanyar al nostre segon esdeveniment.

Darrere d’ell va acabar Kajetan Kajetanowicz, que també va quedar segon darrere de Rossel al campionat WRC3 2021. El pilot polonès també va aprofitar els problemes dels seus rivals i va posar el seu Škoda Fabia Rally2 per davant de Gryazin en la penúltima cronometrada de la jornada.

Tercer lloc per a Emil Lindholm, que va tornar a estar al davant després dels problemes d’intercomunicació patits a l’inici de la cursa.

Un Gryazin abatut es va emportar a casa la seva Fabia al quart lloc, seguit de Chris Ingram al cinquè lloc. El britànic va acabar a 45,2 segons de Gryazin després d’una punxada i un problema de turbo el divendres.

Sisè i setè Stéphane Lefebvre i Eric Camilli amb els altres dos C3. S’esperava molt més dels dos francesos que tenien el ritme dels millors però que van patir algunes punxades en la complexa jornada de dissabte.

El pilot de M-Sport Ford, Jari Huttunen, no va poder sumar punts després de la sortida de dissabte, mentre que el pilot de Volkswagen Polo Georg Linnamäe també va patir problemes el primer dia. Grégoire Munster, únic participant al Hyundai i20 N Rally2, va tenir un cap de setmana difícil i es va retirar l’últim dia.

Amb la victòria a Croàcia Rossel puja a la classificació i s’acosta al líder del general Andreas Mikkelsen que no va participar a la cursa croata.

Classificació WRC2 després del Rally Croàcia 2022

1 Mikkelsen 51

2 Rossel 36

3 Gryazin 27

4 Cais 22

5 Lindholm 21

6 Veiby 18

7 Kajetanowicz 18

8 Ingram 16

9 Huttunen 15

10 Munster 13

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments