CATALUNYA: Pons – Chamorro s’emporten el Ral·li de Valls 2022 de principi a fi

En una assolellada jornada per les comarques tarragonines on l’amenaça de pluja es va esvair a mesura que avançava el dia, Eduard Pons i Alberto Chamorro van imposar el seu ritme sobre l’asfalt, superficie que poc a poc li van agafant la mesura sent ja un dels més ràpids pilots catalans en l’actualitat sobre el negre element.

Els primers dos bucles, el sis primers trams del ral·li van ser dominats amb absoluta autoritat pel pilot lleidatà. El Tallat, Senan i Forès van ser de clar domini per Pons – Chamorro, per darrera l’equip format per Xavier Doménech i Axel Coronada amb el Porsche 997 GT3 RS, i Sergi Pañella i César Crespo amb un Ford Fiesta R5 Evo2 donaven emoció a la prova amb un intercanvi de cops en la lluita pel segon esglaó del podi.

© Aitor Domingo

Va ser en aquest intercanvi de cops durant els trams de la tarda on Pañella va ser capaç d’esgarrapar el primer escratx a Pons. Va ser en el tram de Les Ventoses on l’Skoda sucumbia al Ford per 1,4″. La repetició del mateix tram, ja de nit, va suposar la segona victòria de tram pel pilot especialista en pujades. Tot i aquests dos millors registres, Domènech ja duia una renta de quasi 20 segons per la segona posició que inclús era capaç d’ampliar en l’últim tram, Les Pobles, fins als 24,2.

En quarta posició acabava Toni Ariete i Noemi Garrido amb un altre Ford Fiesta MK2, plaça que van ocupar gran part del ral·li.

Tancant el top5, i primer de la lluita entre els Rally4, trobem a Miquel Labarias i Lorena Romero amb el Peugeot 208. David Nafría i Pedro Requena patien durant els primers dos bucles cedint més del compte durant la primera passada al tram de Forès, segons que després li van ser impossible de recuperar amb el seu rival de categoria.

Un altre focus d’interès de la prova va ser la lluita per la Promoció. Agustín Garcia i Sonia Montillas s’enduien el triomf final per només 0,1 segons amb Marc Pedrosa i Oscar Reberté. Però els tercers classificat, Jordi San Andrés i Carlos Cabrero acabaven a tan sols 8 segons. Una igualtat que fa de la Promoció un trofeu encara més atractiu.

Al VolantRACC Joan Torres i Miquel Lorenzo s’enduien el triomf de forma contundent, eren els únics presents en aquest trofeu que repetien prova, l’experiència i la velocitat de l’equip els portava al final dels tres primers trams una renta de 30 segons amb el segon classificat. Per darrera Sergi Pérez i Isaac Pujol, pilot que encara no ha complert la majoria d’edat, segellaven un bon inici acabant en segon lloc. Joan Sabater i Gerard Taberner tancaven el podi fent un ral·li de menys a més.