WRC: Portugal té llista d’inscrits per l’edició 2022 amb 5 catalans

La primera cursa de terra de l’era híbrida del WRC també registra un altre rècord, amb 12 Rally1 lluitant en sòl lusità.

Qui més col·labora en aquest record és M-Sport, que és liderat per la tripulació francesa que torna Loeb – Galmmiche. A continuació seguirà tota l’alineació desplegada a Croàcia: Breen – Nagle, Greensmith – Andersson, Loubet – Landais i, amb decisió d’última hora, també Fourmaux – Coria.

Aquesta és realment una cursa molt important per a M-Sport per superar dues actuacions grises i per entendre fins a quin punt Loeb pot marcar la diferència.

Toyota GR portarà 4 Yaris Rally1 a Portugal tal com estava previst originalment. En aquest cas, l’única diferència respecte a Croàcia serà el retorn d’Ogier en substitució de Lappi. Però fins i tot aquí els reptes s’entrellacen ja que l’actuació d’Ogier també serà una mesura important de l’actuació de Rovanpera, que sortirà primer obrint pista. A més d’Ogier i Rovanpera, acompanyats per Veillas i Halttunen, participaran Evans amb Martin i Katsuta amb Jonhston.

Hyundai Motorsport portarà tres i20 N Rally1 a l’oest de la península Ibèrica. Després de l’excel·lent actuació a Croàcia, ara l’equip coreà ha de seguir treballant per eliminar el desavantatge que té davant els seus rivals (almenys pel que fa a Toyota) i per això potser han decidit centrar-se en només 3 cotxes. La novetat, tanmateix anunciada, és el debut de Dani Sordo que, amb Candido Carrera, està cridat a demostrar una vegada més la seva vàlua. La seva posició de sortida el primer dia de competició és envejable, ja que serà l’últim pilot entre els Rally1 a començar i, per tant, es trobarà amb les carreteres ben llimades pels seus oponents. Els altres dos i20 N són per a Neuville – Wydaeghe i Tanak – Jarveoja. Inesperadament, Oliver Solberg també corre, però amb un i20 N Rally 2. El pilot suec necessita desesperadament bons resultats. Debut de temporada també de Teemu Suninen a l’altre i20 N Rally 2 inscrit per Hyundai.

wrc2 rally croacia 2022 citroen c3 rally2 rossel
Nacho Mateo

Parlant del Rally2, una categoria que compta amb 41 tripulants inscrits, a més dels abanderats Hyundai, no podem deixar d’esmentar l’equip Toksport, que portarà a la cursa Mikkelsen, Gryazin i Bulacia. Però entre els aspirants al podi de la categoria cadet també trobem Rossel, Camilli, Kajto, Cais, Lefebvre o Prokop entre d’altres.

Bona notícia per la part catalana amb la tornada de Jan Solans al campionat. Desaparegut en aquest inici de campanya, el campió junior 2019 torna acompanyat de Rodrigo San Juan al volant d’un Citroën C3 Rally2 dins de la categoria WRC2. Però la presència catalana en aquesta categoria no s’acaba aquí, Marc Martí s’asseurà al costat de Bruno Bulacia, Axel Coronado al costat d’Emilio Fernández i Jordi Hereu ho farà amb Miguel Díaz Aboitiz. L’últim català inscrit a Portugal serà Xevi Moreno al costat d’Óscar Palomo dins de la Peugeot Rally Cup Ibérica.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments