ERC: Monzón imparteix una classe sobre l’asfalt canari durant la primera etapa

Luis Monzón va guanyar per última vegada el Ral·li Illes Canàries fa 15 anys. És un dels mites de les Illes Canaries i ara té una oportunitat de demostrar que als seus 56 anys encara té velocitat per competir amb el millor del campionat europeu.

El pilot d’Skoda va aconseguir ahir el millor temps ahir a la qualificació que li va otorgar el dret a escollir primer l’ordre de sortida. I sembla que Monzón ho ha aprofitat bé ja que ha aconseguit els millors registres a Santa Llúcia i Tejeda per així construir un petit avantatge. Però a partir d’aquí els més joves han començat a contraatacar.

La primera passada per Santa Llúcia havia estat parada sota bandera vermella pel fet que Simon Wagner, un dels candidats al triomf, es sortia destrossant el costat esquerre del seu Škoda Fabia Rally2 evo i bloquejava l’especial.

FIA ERC

Simone Campedelli, calçat amb els gomes MRF i que venia d’un mal començament d’any, ha aconseguit el millor temps en la segona passada per Valsequillo retallant l’avantatge de Monzón. Però en la següent especial perdia molt de temps al sortir-se de carretera en una zona amb poc grip.

Nil Solans i Marc Martí han estat el següents en desafiar l’hegemonia dels nadius de les illes. El primer bucle del matí ha estat complicat per a la parella catalana que no trobaven la millor de les configuracions del seu Polo. A la tarda la història ha estat diferent. Ha calgut esperar fins a l’última cronometrada del dia, però Solans finalment ha aconseguit marcar un millor temps. El desavantatge amb Monzón s’havia reduït a 8,4 segons a la general.

Tercer ha acabat la jornada el francès Bonato que està fent un ral·li molt regular, actuació molt destacable també la d’Efrén Llarena que quart de la general ha marcat molt bon registres confirmant que les MRF també funcionen sobre el calent asfalt canari.

Aquesta última especial també ha estat molt favorable als interessos de Pep Bassas i Axel Coronado. La parella catalana ha aconseguit un cinquè millor registre i ha pujat a la setena posició general.

1.Luis MONZÓN (ESP) / José Carlos DÉNIZ (ESP)Škoda Fabia Rally259min 48.5sec
2.Nil SOLANS (ESP) / Marc MARTÍ (ESP)Volkswagen Polo GTI R5+8.4sec
3.Yoann BONATO (FRA) / Benjamin BOULLOUD (FRA)Citroën C3 Rally2+12.1sec
4.Efrén LLARENA (ESP) / Sara FERNÁNDEZ (ESP)Škoda Fabia Rally2+20.3sec
5.Enrique CRUZ (ESP) / Yeray MÚJICA (ESP)Ford Fiesta Rally2+27.0sec
6.Grzegorz GRZYB (POL) / Tomasz BORKO (POL)Škoda Fabia Rally2+40.2sec
7.Pep BASSAS (ESP) / Axel CORONADA (ESP)Škoda Fabia R5+41.8sec
8.Javier PARDO (ESP) / Adrián PÉREZ (ESP)Škoda Fabia Rally2+42.5sec
9.Simone CAMPEDELLI (ITA) / Tania CANTON (CHE)Škoda Fabia Rally2+48.4sec
10.Norbert HERCZIG (HUN) / Igor BACIGÁL (SVK)Škoda Fabia Rally2+1min 9.6sec
Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share