WRC: Toyota vol començar amb bon peu el periple de ral·lis sobre terra a Portugal

Toyota Gazoo Racing prepara per entrar en una fase clau de la temporada amb el Ral·li de Portugal, la primera prova de terra de l’any.

L’equip va començar amb força en la nova era dels híbrids de Rally1, amb Kalle Rovanperä guanyant dues de les tres primeres curses de la temporada, sobre neu i asfalt, per liderar el campionat de pilots per 29 punts, mentre que l’equip lidera la classificació de fabricants per 42. Portugal, però, representa la primera de cinc proves consecutives sobre terra, la qual cosa suposa un nou repte per a l’última generació de cotxes.

Rovanperä també s’enfronta a un nou repte, encarregat de «netejar» la pista divendres per primera vegada en la seva carrera com a líder del WRC. Els companys Sébastien Ogier i Elfyn Evans tindran posicions més favorables, ocupant respectivament la vuitena i la novena posicions de la classificació.

Evans apuntarà a tornar al podi en un esdeveniment que va guanyar el 2021, mentre que Ogier, que fa la seva segona aparició al WRC de la temporada, té cinc victòries a Portugal, un rècord conjunt amb Markku Alén.

Croacia_ wrc katsuta toyota
Nacho Mateo

Takamoto Katsuta és sisè al campionat, després d’un inici d’any regular, l’any passat va acabar quart a Portugal:

Fins ara hem estat molt competitius amb el Rally1 sobre asfalt i neu en els tres primers ral·lis de la temporada. Portugal serà el primer dels tres ral·lis sobre terra en poc més de cinc setmanes i serà molt interessant veure el nivell dels diferents equips i cotxes.

Jari-Matti Latvala (Team Principal)

Com que gran part de la temporada es fa sobre terra, és molt important ser competitius en aquesta superfície, i oferir als nostres pilots un cotxe fiable també haurà de ser un gran objectiu en aquests propers esdeveniments. A Portugal, quan està sec, hi ha molta grava solta a sobre de la superfície i això dificulta molt el primer cotxe a la carretera. Aquesta difícil tasca serà una nova experiència per a Kalle divendres, però sabem que podrà mantenir la calma encara que perdi el temps. D’altra banda, tindrem bones posicions inicials amb Elfyn i Seb i tots dos haurien de tenir una forta possibilitat de lluitar per la victòria”

Jari-Matti Latvala (Team Principal)

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments