FÓRMULA 1: Crònica del GP d’Espanya 2022 al Circuit de Barcelona-Catalunya

Aquest gran premi ve marcat per la gran calor que es va vieure a l’ambient i amb la tornada del públic al circuit de Barcelona-Catalunya que acull el GP Espanya de F1 de 2022.

Leclerc és el gran afortunat ja que pel seu gran ritme v obrir lloc amb els seus perseguidors que li permetria fer una parada sense perdre la primera posició.

Durant la primera volta un toc entre Hamilton i Magnussen fa que aquests pilots ocupin les dues últimes posicions després de les primeres voltes fins a les primeres parades que aprofita Hamilton per mica en mica anar millorant posició.

D’altra banda, hi ha dues sortides per errors de pilot a causa del vent que ve de cua al revolt 4 que fa que Max Verstappen amb la seva Red Bull i Carlos Sainz amb el seu Ferrari tinguin una excursió perdent almenys 1 posició.

El nostre altre pilot, el més veterà, Fernando Alonso, que sortia últim per posar una unitat de potència nova, podia millorar poc la seva posició. La lluita que ha ocupat part de la retransmissió televisiva és la lluita entre el Mercedes de George Russell i el Red Bull de Max Verstapen, que tenint un problema amb el DRS li aguanta moltes de les voltes.

Desafortunadament per a Leclerc, a la volta 27 de 66 es queda sense potència entrant al garatge retirant-se de la cursa a causa de problemes amb el motor, al igual que el que ha passat amb Guanyu Zhou que amb el seu Alfa Romeo que porta també motor Ferrari fa que 4 voltes després hagi d’abandonar.

També a la mateixa volta que el monegasc abandona Pierre Gasly, amb el seu Alpha Tauri toca a l’Aston Martin del Canadenc Lance Stroll. Deu voltes despres del duel Verstappen-Russell, el de Red Bull para a box deixant el seu company d’equip Sergio Perez a la caça del pilot angles de Mercedes que finalment l’aconsegueix avançar i guanyar la posició que lluiten els 3 per la millor posició al podi.

El pilot d’aquest gran premi que més posicions guanyava era el pilot asturià d’Alpine Fernando Alonso.

Finalment la cursa ha acabat, amb la primera posició de Max Verstappen seguit del seu company d’equip Sergio Perez que a més a més s’emporta la volta ràpida, i, ocupant l’últim esglaó del podi, trobem el pilot angles i de Mercedes George Russell.

Pel que fa als pilots locals, el pilot milllor col·locat ha sigut el madrileny de Ferrari Carlos Sainz a la quarta posició. Mentre que a la novena, a la que li dona 2 punts, hi tobem el pilot asturià d’Alpine, Fernando Alonso.

Cal destacar a totes les proves automovílistiques l’actuació de tots els comisaris que es troben tant a direcció de cursa com dererre de les proteccions.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments