WRC: Kalle Rovanperä suma la tercera victòria consecutiva del 2022 al Ral·li de Portugal

Kalle Rovanperä va triomfar al Ral·li de Portugal. És la tercera victòria consecutiva del jove finlandès, que amplia així el lideratge al Campionat del Món de Ral·lis.

La segona passada de Fafe va acabar la cursa amb la Power Stage, i Rovanperä (Toyota) aconseguint el millor temps superant a Dani Sordo (Hyundai) per 2,1 segons. D’aquesta manera, va garantir no només el triomf, sinó també la màxima puntuació en el ral·li.

Elfyn Evans (Toyota) va ser el principal perseguidor de Rovanperä i va acabar amb el cinquè temps a 6,2 segons, fet que va provocar que el finlandès guanyés el ral·li amb 15,2 segons d’avantatge. Sordo va aconseguir avançar a Takamoto Katsuta i va pujar al podi, evitant un triplet de Toyota. Thierry Neuville (Hyundai) completava els cinc primers. El belga va ser quart a la Power Stage per darrere del seu company d’equip Ott Tänak, per sumar també punts extra.

L’última etapa va ser negra per Teemu Suninen (Hyundai), que, quan ho tenia tot per guanyar al WRC2 Open i al Rally2, va sortir-se de la carretera. Va ser un incident que va deixar la cronometrada neutralitzada durant uns minuts i va donar el triomf de la categoria a Yohan Rossel (Citroën). Kajetan Kajetanowicz (Skoda), va ser segon amb Chris Ingram (Skoda) tercer i guanyador del WRC2 Junior. Oliver Solberg va ser el millor del Rally2 a Fafe, sent 5,9 segons més ràpid que Kajetanowicz.

Mundial de pilots

1 Rovanperä 106 Pts
2 Neuville 60
3 Katsuta 38
4 Tänak 37
5 Evans 36
6 Breen 34
7 Loeb 27
8 Greensmith 20
9 Ogier 19
10 Sordo 19

Mu

Mundial de marques

1 Toyota Gazoo Racing WRT 175 Pts
2 Hyundai Shell Mobis WRT 116
3 M-Sport Ford WRT 94
4 Toyota Gazoo Racing WRT NG 42

WRC

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments