CATALUNYA: Pons – Chamorro al sol de l’Empordà

El ral·li Empordà va viure la seva 35a edició aquest passat dissabte en una jornada marcada pel bon temps i per les altes temperatures sobre un asfalt ben abrasiu de les comarques empordaneses. Sense molta oposició, Pons i Chamorro es van endur una prova que ben segur els hi va servir de preparació de cara al Ral·li de Sardenya que disputaran el proper cap de setmana.

L’Skoda Fabia Rally2 Evo preparat per Mapo Motorsport i pilotat pel pilot lleidatà va sortir a l’atac en les primeres cronometrades, Els Àngles, Santa Pellaia, Sant Grau i La Ganga deixant a mig dia les diferències amb el seus perseguidors en més de 50 segons. Al contrari del que es pot esperar, Pons no es va relaxar durant el segon bucle i va seguir ampliant les diferències que van acabar sent al final del ral·li de 1 minut i 34 segons amb Xavier Domènech i Susanna Cercadillo.

Emporda catalunya Porsche 997 domenech Cercadillo
Naqcho Mateo

La lluita pel segon lloc va ser molt interessant on l’equip del Porsche 997 havia de lluitar de valent amb uns sorprenents Joan Segú i Alberto Gil que amb seu Citroën DS3 R3T aconseguien uns temps molt destacats, acabant finalment en el tercer esglaó del podi i deixant unes grans sensacions a tots els presents als trams empordanesos.

La lluita entre els Peugeot 208 Rally4 queia del cantó de Marc Ventura i Carles Jiménez que eren capaços d’acabar en una meritòria quarta plaça final per davant de l’Skoda Fabia Rally2 d’en Santi Mateo i Xavier Lozano.

Emporda Catalunya segu citroen ds3
Nacho Mateo

Menció especial per a dos dels animadors de la prova en el seu inici: Adrià Serratosa i Dani Oliveras. L’equip format per Serratosa – Tallada perdien tota opció quan els espàrrecs de la roda davantera dreta del seu 208 Rally4 deien prou al final de Sant Grau. Una llàstima veient el gran ritme que portaven com acredita el segon lloc aconseguit en la pròpia cronometrada, el tram més llarg del ral·li. Per la seva part Oliveras – Alsina es sortien en el seu segon pas per Santa Pellàia quan eren cinquens a la general.

Emoció per les copes

El noi d’ASM Motorsport, Joan Sabater, va emportar-se una victòria de prestigi al Volant RACC / Trofeu Mavisa marcant tots els escratx possibles de l’últim bucle, enduent-se així el seu primer triomf, i de pas col·locar-se líder del campionat.

Emporda_ Sabater VolantRACC Catalunya
Nacho Mateo

Segon acabaria Sergi Pérez Jr. que repeteix l’actuació de Valls i deix molt bones sensacions a l’aconseguir estar sempre en els temps de davant i acabant només a 8.7″ del triomf. Joan Torres, vencedor a Valls, va ocupar el tercer graó del podi final.

En el Campionat de Promoció els guanyadors van ser Eric Banús i Salvador Figueras amb un Citroën Saxo 1.6, que alhora es van emportar el Trofeu Júnior. En segona posició acabarien Jordi San Andrés i Carles Cabrero amb un Peugeot 106 S16, mentre que tercers eren Agustín Garcia i Sònia Montilla amb un Citroen Saxo 1.6. La igualtat ha tornat a ser molt alta en aquest apartat on els tres primers acabarien en 20 segons de diferència.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments