WRC: Lappi i Tänak protagonistes del duel pel liderat en la primera jornada del Ral·li de Sardenya 2022

Esapekka Lappi ha acabat la primera jornada real de competició en aquest Ral·li de Sardenya al capdavant de la classificació, la tarda del qual s’ha vist truncada amb la cancel·lació de les dues últimes cronometrades.

Aquest Ral·li de Sardenya està més obert que mai. Després d’Ott Tänak (Hyundai) liderés durant el primer bucle del dia, és Esapekka Lappi (Toyota) qui tornarà al parc d’assistència com a líder. El finlandès s’ha vist molt ajudat per la cancel·lació dels tram 8 i 9 per mantenir el lideratge a la prova sarda o mala sort, si com sembla, Tänak arrossegava problemes de transmissió en el seu Hyundai.

Darrere dels dos trobem una batalla inusual. De fet, la tercera posició momentània la juguen Pierre-Louis Loubet i Craig Breen, a quinze segons del liderat i separats per poc menys de mig segon. Tot i això, han d’anar molt en compte al darrere perquè Dani Sordo està atacant fort, inclús aconseguint dos scratx durant la jornada.

Francesc Rodríguez

El líder del mundial Kalle Rovanperä ha intentat limitar els danys, obligat a netejar les especials i, per tant, perdent més d’un minut. El pilot finlandès ha intentat tenir una jornada neta, amb l’objectiu d’evitar problemes i mantenir una distància que li permetés endur-se punts a casa sense excessius riscos però també ha patit alguns ensurts, quan ha perdut l’aleró posterior en el quart tram. Bon dia per a Adrien Formaux, sisè de la general a trenta segons del cap de cursa.

Un altre dia per oblidar per a Thierry Neuville amb greus problemes de transmissió a la cronometrada cinc, Monti di Alà i Buddusò 2, i ara té molt poc a dir en aquesta cursa amb 2 minuts de retard. Elfyn Evans abandonava la cursa al matí per problemes mecànics al colpejar la part inferior del seu cotxe i no poder continuar.

sordo sardenya hyundai
Francesc Rodríguez

A la WRC2 Andreas Mikkelsen intenta escapar-se al capdavant, perseguit per Nikolay Gryazin i, teòricament, Jan Solans, després que el seu rival directe Yohan Rossel es sortís en el setè tram i Suninen també abandonés per problemes mecànics, encara que el finlandès figura en el quadre de temps.

El que sí és segur és que Solans i San Juan son segons entre els WRC2 Junior, a 22,5 segons de Gryazin. Per la seva part Eduard Pons i Alberto Chamorro son cinquens en la general dels WRC2 Masters on lidera un vell conegut, Freddy Loix.

Demà la cursa arribarà al seu equador amb set cronometrades que es disputaran a partir de les 7:46 del matí quan arranqui el tram 10 Tempio Pausania.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments