WRC: Toyota vol repetir l’èxit de la temporada passada al Safari 2022

Dolços records per a Toyota després de l’edició de l’any passat pel que fa al Safari. Seb Ogier, després de ser víctima d’un problema tècnic a l’inici de la cursa, va aconseguir recuperar-se i guanyar, aprofitant també els problemes de Thierry Neuville. Per completar el doblet, un increïble Takamoto Katsuta va aconseguir el seu primer podi de la seva carrera.

Jari-Matti Latvala te moltes ganes de tornar a trepitjar la terra africana, tot i que és ben conscient de les mil trampes del Safari sempre estan aprop. És important tindre paciència, i està convençut que l’experiència de l’any passat podria ser útil en els cotxes nous per als seus pilots.

Va ser increïble tenir al Safari de nou al calendari l’any passat, i tot i que la cursa és molt diferent del que era abans, l’esperit de l’esdeveniment segueix sent el mateix. És més una cursa de resistència que de velocitat pura. En un moment donat ens va semblar difícil arribar fins i tot al podi, i en canvi al final vam fer un doblet.
Així que enguany ens haurem de preparar per veure-hi de tot, i serà una altra prova important per als Rally1. De vegades les condicions durant el reconeixement semblen bones, però poden ser totalment diferents durant la carrera. Tots els nostres pilots, però, podran aprofitar l’experiència de l’any passat, i així tenir una idea del que els espera.

Kalle Rovanpera arriba novament a l’Àfrica com a líder de la classificació general. El finlandès espera no perdre massa temps el primer dia aquesta vegada com va passar a Sardenya, i òbviament recorda molt bé el que va passar l’any passat.

evans portugal toyota
Toyota

Serà un altre cap de setmana interessant. A Sardenya potser no ens va anar molt bé, no com ens hagués agradat, però espero que aquí no perdem massa temps en obrir el camí a tothom. L’any passat no ens va anar gens malament: vam tenir la mala sort de quedar-nos encallats divendres a la tarda.
Aquest any intentarem evitar aquestes coses, encara que les condicions siguin difícils i diferents de qualsevol altra cursa. És un lloc especial, i cal abordar-lo d’una altra manera.


Elfyn Evans no creu que l’experiència acumulada sigui suficient per evitar problemes. Les condicions difícils i imprevisibles ho podrien alterar tot, però el gal·lès encara es manté confiat.

Encara que tinguem l’experiència de l’any passat serà impossible saber exactament què ens espera. Sempre hi ha alguna cosa desconeguda, i hem vist que les condicions poden canviar totalment d’un moment a l’altre. Algunes zones són molt sorrenques, altres més compactes i d’altres molt malmeses. És un gran repte per als nostres pilots, per als cotxes, i també per a tots els nois de l’equip.


Fins ara he tingut bones sensacions amb el Yaris Rally1 sobre terra, i també hem estat ràpids. Al Safari necessitem alguna cosa diferent també en la configuració, però esperem poder mantenir les sensacions adequades.

L’any passat va guanyar de manera imprevisible després del que va passar a les primeres especials del ral·li. Enguany Seb Ogier ho torna a intentar, i aspira de nou a l’èxit. El campió del món no té res a perdre, i després del que va passar a Portugal les ganes de redimir-se també seran molt molt altes.

ogier yaris rally1 toyota
Ogier

Tinc moltes ganes de tornar a Kenya. L’any passat vam tenir una gran acollida i un gran ambient. Una cosa diferent del que estàvem acostumats. Guanyar va ser la cirereta del pastís, i espero poder tornar a repetir aquest any aprofitant l’experiència de la passada edició.


Pot ser una cursa molt dura: crec que tots hem tingut problemes i hem aconseguit recuperar-nos fins i tot amb dos minuts de retard. En definitiva, una cursa en la qual no t’has de rendir mai, i enguany, amb els cotxes nous, haurem de ser encara millors.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share