WRC: Rovanperä lidera un dur i polsos Safari 2022

El Safari compleix totes les seves promeses i la seva reputació. Loeb, Ogier, Neuville, Breen, Fourmaux ho han viscut, de major o menor mesura.

Enmig del caos, va ser Kalle Rovanperä qui va sortir al capdavant, el líder del campionat, en la posició d’obrir pista no s’ha equivocat i ha tornat, a mesura que avançava el dia al capdavant de la cursa. Potser el seu paper d’escombra li ha resultar beneficiós, a jutjar per l’estat de com acaben els camins camins a mesura que passaven els participants per ells amb l’aparició del temut fech-fech.

El finlandès ha aconseguit remuntar a la primera posició gràcies, sobretot, als contratemps dels seus oponents, en particular els de Sébastien Ogier.

El vigent campió del món havia pres el lideratge del ral·li al cinquè tram, després d’haver marcat l’scratx. Però a la cronometrada set es va veure afectat per una punxada. El duo Ogier-Veillas decidia aturar-se per canviar els pneumàtics, perdent 2 minuts i 20 segons respecte a Rovanperä.

Toyota estava en una magnífica situació abans del tram 7, amb 4 cotxes als 4 primers llocs. Ara, Ott Tänak ocupa la 3a posició, avançant a Katsuta. Craig Breen també ha abandonat per problemes de direcció segons les imatges.

M-Sport sumava una tercera retirada en només un dia, ja que Adrien Fourmaux també es deia adéu després del cinquè tram per un problema mecànic amb el seu Ford Puma. L’únic representant que queda de l’equip britànic, Gus Greensmith també viu un calvari i està més de 14 minuts endarrerit a la classificació general.

Entre els altres supervivents d’aquesta jornada de divendres, Thierry Neuville intentava portar a l’assistència el seu Hyundai després de seves nombroses queixes al final de cada especial. El belga, víctima d’una punxada a l’última especial, és 5è de la general, a gairebé un minut del líder.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments