WRC: Rovanperä, llançat al títol 2022 amb la seva victòria al Safari

Kalle Rovanperä, amb 21 anys, guanya el seu primer Ral·li Safari a Kenya. El finlandès guanya per quarta vegada aquesta temporada al volant del seu Toyota Yaris.

Ha controlat la prova, liderant el ral·li des de divendres a la tarda, el líder del campionat del món ha mostrat tot el seu talent i maduresa mentre els seus rivals queien per errades i problemes tècnics.

Kalle Rovanperä també lidera un quartet històric per a Toyota. L’equip japonès col·loca els seus quatre cotxes als quatre primers llocs.

Elfyn Evans, 2n, puja al segon podi de la seva temporada després del de Portugal i torna a entrar entre els 5 primers del campionat. Va per davant de Takamoto Katsuta que torna al podi a Kenia, després del seu 2n lloc el 2021. L’últim Toyota, el de Sébastien Ogier, acaba 4t. El pilot francès, que va liderar el ral·li divendres, no va poder defensar les seves possibilitats a causa d’una punxada a la setena cronometrada.

TGR

A la classificació de fabricants, Toyota segueix liderant amb una avantatge de 62 punts sobre Hyundai. La firma coreana va tenir un cap de setmana horrible a l’Àfrica. Divendres, inicialment mancats de ritme, Thierry Neuville, Ott Tänak i Oliver Solberg van patir diversos problemes mecànics. Tänak ni tan sols ha pogut estar a l’arribada del ral·li diumenge, després d’una retirada definitiva amb una fallada en la direcció assistida.

Thierry Neuville encara ha aconseguit acabar el ral·li en la 5a posició i aconseguir punts de la Power Stage.

Hyundai

Darrere del belga, hi ha tres Ford de M-Sport. Craig Breen ha viscut una cursa molt difícil per la seva mecànica, ha aconseguir els punts per al 6è lloc però lluny, molt lluny del ritme dels millors.

Per a la primera sortida d’un cotxe privat a l’era híbrida, Jourdan Serderidis ha acabat en 7è lloc. El grec, lluny dels temps de la resta de pilots, ha evitat totes les trampes per acabar el Safari dins dels punts.

M-Sport

Sébastien Loeb no va tenir el ral·li que esperava a Kènia després de la seva retirada divendres per un problema de motor. L’alsacià ocupa la vuitena posició, amb 3 scratch en el seu haver. Al micròfon de Canal + França el nou vegades campió del món de ral·lis va dir que volia participar al proper Ral·li de Grècia (del 8 a l’11 de setembre), però que encara no s’havia formalitzat.

Adrien Fourmaux, acaba el seu 2n Ral·li Safari fora dels punts. Víctima de dues retirades en dos dies, tot i la mala sort tenia un bon ritme.

En el campionat del món de pilots, Kalle Rovanperä té ara una avantatge de 65 punts sobre Thierry Neuville i 83 sobre Ott Tänak, abans del proper ral·li d’Estònia, del 14 al 17 de juliol.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments