WRC: Rovanperä imposa la seva llei al Ral·li d’Estònia 2022

Kalle Rovanperä ha mostrat un potencial temible a Estònia aconseguint el millor temps en 13 de les 24 cronometrades de la prova i sumant així la seva cinquena victòria de la temporada; el pilot de Toyota consolida la seva autoritat en aquest campionat 2022, ja que gairebé té el doble de punts del seu perseguidor directe, Thierry Neuville.

Segon com a Portugal i Kènia, Elfyn Evans (Toyota) ha tornar a sucumbir a la força del seu company d’equip. El gal·lès ha estat derrotat de nou per un Kalle que ni obrint pista té problemes per seguir sumar triomfs.

A la seva terra, Ott Tänak (Hyundai) s’ha hagut de conformar amb el graó més baix del podi. L’estonià va observar des de lluny el duel entre els principals pilots de Toyota però guanyant aquí la lluita interna amb el seu company d’equip Thierry Neuville.

En la seva cinquena participació al Ral·li d’Estònia, Takamoto Katsuta (Toyota) veu finalment la línea d’arribada. El japonès té una bona dinàmica. De fet, des de l’inici de la temporada a Monte-Carlo, el pilot japonès ha acumulat punts constantment i ha acabat entre els 8 primers.

A la Power Stage, disputada sota un gran xàfec, Esapekka Lappi (Toyota) li prenia la 6a posició a Adrien Fourmaux (M-Sport Ford). La missió del francès era arribar a la meta sense errades ni problemes. Mentre que els seus companys Gus Greensmith i Pierre-Louis Loubet es retiraven diumenge al matí a causa d’una transmissió i una suspensió trencada respectivament.

En el WRC2, Andreas Mikkelsen (Skoda) està tranquil amb la seva primera victòria des de Suècia. El noruec, vigent campió, no sumava ni un sol punt des del febrer, i necessitava reanimar-se en la defensa de la seva corona. Teemu Suninen (Hyundai) havia de tornar al parc d’assistència amb dos cilindres en funcionament per confirmar la seva segona posició final. Lindholm ha acabat en tercera posició després de l’accident de Marco Bulacia en el penúltim tram.

Classificació final del Ral·li d’Estònia 2022

1K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally12:54:29.0
2E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally1+1:00.9
3O. TänakM. JärveojaHyundai i20 N Rally1+1:55.7
4T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally1+3:53.3
5T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1+4:13.4
6E. LappiJ. FermToyota GR Yaris Rally1+4:49.1
7A. FourmauxA. CoriaFord Puma Rally1+5:09.2
8A. MikkelsenT. EriksenŠkoda Fabia Evo+11:01.8
9T. SuninenM. MarkkulaHyundai i20 N Rally2+11:27.1
10E. LindholmR. HämäläinenŠkoda Fabia Evo+13:04.8

Campionat de pilots
 

1K. Rovanperä175
2T. Neuville92
3E. Evans79
4O. Tänak77
5T. Katsuta73
6C. Breen60
7S. Loeb35
8S. Ogier34
9D. Sordo34
10G. Greensmith28
11E. Lappi27
12A. Mikkelsen19
13P. Loubet18
14O. Solberg9

Campionat de constructors

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team298
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team211
3M-Sport Ford World Rally Team157
4Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG80

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments