WRC: Latvala veu a Rovanperä campió 2022 a Grècia

En la roda de premsa posterior al Ral·li d’Estònia, el cap de files de Toyota, Latvala, va poder assaborir el triomf després d’un cap de setmana especialment difícil per les condicions meteorològiques però de gran èxit per la marca japonesa instal·lada a Finlàndia.

“No podria estar més feliç, tinc quatre Toyota entre els sis primers. Aquest any hem tingut Suècia amb aquest perfil, però era la primera vegada sobre terra. Vam poder veure d’hora que el rendiment del cotxe era allà, així que vam estar contents amb això. Els nostres pilots estaven realment en plena forma. Les condicions, i ho dic com a ex pilot, no eren còmodes, ja que els nivells d’adherència anaven canviant constantment. Havies de guanyar un ral·li on creus que estàs a l’estiu i on l’adherència hauria de ser forta… Va ser un cap de setmana difícil, però van fer una gran feina, i sembla que Kalle és més fort quan les condicions són difícils».

Red Bull

Sobre la Power Stage, el cap principal de Toyota es va equivocar, pensant en un primer moment que els seus pilots no podien jugar per la victòria.

«M’han passat moltes coses pel cap. Quan vam veure passar els primers cotxes, vaig pensar que no seria bo per als nostres cotxes. Pensàvem que Mikkelsen anava a guanyar i no teníem cap possibilitat. Aleshores les condicions van millorar, i després vam veure els parcials d’Elfyn i que potser ho podria fer. Després vaig pensar que Kalle també podria millorar, però no podia ser molt més ràpid. En veure el primer parcial, em vaig dir que ja no diria res. No sé si algú ha guanyat mai el Power per més de 20 segons. D’acord, les condicions eren molt especials i les condicions estaven millorant. Tot i així, puc dir que hi ha molts pilots que assumirien aquests riscos liderant un ral·li, Kalle era un d’ells. Tots els nostres pilots van fer una bona feina perquè tots estan als punts de Power Stage.

Pel que fa al títol mundial, el finlandès creu que el títol de Kalle Rovanperä podria arribar aquesta tardor.

“És més de 80 punts per davant, la qual cosa significa que es pot retirar en tres ral·lis. Gairebé tres proves. Crec que es pot titular a l’Acròpolis».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments