ERC: De Tommaso i Giorgia Ascalone, emperador i emperadriu al Ral·li di Roma Capitale 2022

Damiano De Tommaso i Giorgia Ascalone són emperador i emperadriu del cap de setmana a Roma. Després d’uns dos dies molt intensos, amb la gran calor que certament no va ajudar als equips, ha estat un altre cop un pilot local l’encarregat de guanyar a tots els competidors europeus.

Una victòria merescuda, aconseguida gràcies a la perseverança, però també amb algunes dosis de gran velocitat sempre al nivell dels millors. Una cursa que probablement hauria acabat en mans d’Andrea Crugnola, si el pilot italià no hagués viscut problemes amb l’accelerador que l’han deixat fora de joc aquest diumenge al matí.

ERC

Fantàstic segon lloc per a Simone Campedelli i Tania Canton. La parella, també italiana, ha realitzat finalment una cursa completa, pràcticament sense equivocar-se, tancant amb només deu segons del vencedor.

Com a les Illes Canàries, la Power Stage era l’escenari de l’enfrontament entre Yoann Bonato i Efren Llarena, amb els dos han arribat a l’inici de l’última cronometrada separats per només un grapat de dècimes. Aquesta vegada la balança ha caigut a favor dels francesos, que al final han avançat a la parella espanyola per només set dècimes. Gran satisfacció per a Yoann,, però també un excel·lent resultat per a Efren, que veu el títol cada cop més a prop.

Després de la baixa de Nil Solans per motius pressupostaris, la principal rival del burgalés és ara Simone Tempestini, aquí però només ha aconseguit ser sisè a l’arribada.

llarena roma erc skoda
ERC

Cinquè a la general ha acabat Andrea Crugnola, visiblement decebu pel que ha passat al matí. L’italià ha dominat la cursa durant molts moments, demostrant-se un pas per sobre de la resta, però la cursa també és això.

Per tancar el top ten trobem Pardo, Grzyb, Csomos i Ciuffi, amb Herczing i Torn immediatament fora del top ten. Alberto Battistolli es va retirar després d’acabar la Power Stage, pel que sembla per problemes amb la bomba de gasolina. El pilot de Vicenza, al final de la prova, però, va dir que estava bastant satisfet amb la seva carrera, i així continuar el seu aprenentatge sobre l’asfalt.

El pilot de l’Opel Corsa Rally4, Pellier, copilotat per Marine Pelamourgues, han aconseguit anotar-se la tercera victòria de la temporada a les cronometrades d’asfalt tècnic al centre de Roma, després d’aconseguir pewndre-li la primera posició a l’heroi local Andrea Mabellini dissabte a la tarda.

L’èxit del francès també li permet tornar a situar-se per davant d’Óscar Palomo i Xevi Moreno a la carrera pel títol junior avantatjant-los en sis punts quan faltaven dues proves.

Roberto Daprà -també al volant d’un Clio- ha completat el podi a més d’un minut del seu compatriota Mabellini, mentre que Palomo ha acabat quart a la general amb un Peugeot 208 Rally4 mantenint el lideratge en l’ERC4.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments