FÓRMULA 1: Verstappen s’emporta el GP de França 2022 després de l’enèsim error de Leclerc i Ferrari

Max Verstappen ha guanyat el Gran Premi de França 2022 per a Red Bull després que Charles Leclerc s’estavellés a la volta 18, sortint il·lès, mentre que el duet de Mercedes, Lewis Hamilton i George Russell, ha completat el podi a Paul Ricard .

Les altes temperatures de la pista han fet que la gestió dels pneumàtics fos clau a Le Castellet, i després que Verstappen entrés a boxes a la volta 17, li tocava a Leclerc respondre. Un cruel sobreviratge al revolt 11 suposava el final de la seva cursa i la sortida del Safety Car. Verstappen heretava el liderat, mentre que Hamilton i Sergio Pérez, entraven a boxes donant caça al neerlandés.

El líder del campionat, Verstappen, ha liderat còmodament quan la cursa des del moment que es reprenia a la volta 22, obrint una bretxa de quatre segons sobre Hamilton a la volta 30 i finalment guanyant per un marge de més de 10 segons.

Mercedes

Pérez perdía la tercera posició amb Russell quan després d’un cotxe de seguretat virtual -provocat per la parada a pista de Zhou Guanyu amb l’Alfa Romeo- quan el de Mercedes aprofitava per fer un avançament molt murri.

El pilot del dia, Carlos Sainz, començava 19è amb penalitzacions de motor, però amb el seu Ferrari amb pneumàtics durs es col·locava entre els 10 primers a la volta 14. Entrava a boxes durant el cotxe de seguretat, però una sortida del propi box insegura el portava a penalitzar cinc segons i tornar a entrar a per canviar un altre cop les rodes a la volta 43. Finalment tornava a passar als Alpine i als McLaren per acabar cinquè sota la bandera a quadres.

Ferrari

El pilot d’Alpine, Fernando Alonso, aconseguia avançar a Lando Norris al principi de la cursa i s’ha mantingut sisè, per davant dels dos McLaren, durant gran part de la cursa, aguantant el seu company d’equip Esteban Ocon per treure la P7 a Daniel Ricciardo després de la represa del Safety Car. McLaren començava el cap de setmana empatat a punts amb Alpine però, amb Norris acabant setè i Ricciardo novè, Alpine s’avança en la classificació de cara a Hongria.

Alpine

Lance Stroll ha completat el top 10 després d’imposar-se en una batalla -i en una última volta – amb el seu company d’equip a Aston Martin, Sebastian Vettel, que ha acabat 11è. Pierre Gasly ha passat dels pneumàtics durs als mitjos a la represa del cotxe de seguretat acabant 12è, per davant d’Alex Albon.

Valtteri Bottas, d’Alfa Romeo, ha acabat 14è amb una estratègia de pneumàtics durs i mitjos, mentre que el Haas de Mick Schumacher ha acabat l’últim sota la bandera a quadres, ja que patia una virolla en un incident amb Zhou abans de l’equador de la cursa.

  1. Verstappen
  2. Hamilton
  3. Russell
  4. Pérez
  5. Sainz
  6. Alonso
  7. Norris
  8. Ocon
  9. Ricciardo
  10. Stroll
Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share