RAIDS: Al-Attiyah – Baumel continuen amb el seu exitós 2022 guanyant també la Baja Aragó

Els competidors de la Baja Aragó 2022 es van enfrontar a tres trams selectius molt durs i complicats, amb altes temperatures i pols en suspensió que van dificultar encara més les condicions viscudes durant tot el cap de setmana.

Al-Attiyah i el seu copilot Mathieu Baumel van guanyar els dos primers trams selectius d’Aragó, i amb un tercer millor temps a l’última etapa va ser suficient perquè el líder del Campionat Mundial de Ral·li Raid (W2RC) i quatre vegades guanyador del Ral·li Dakar s’assegurà la victòria amb el seu Toyota Gazoo Racing Hilux per 3min i 2seg. El catarí va aconseguir així el seu repòquer de victòries en terres aragoneses.

Estic molt content de guanyar aquí per cinquena vegada. Ha estat una bona victòria aquest any. Gràcies a l’organització per fer una feina increïble. No ha estat fàcil guanyar. Treballem molt. El camí no era fàcil i el nivell ha estat molt alt. Amb el nou cotxe, el T1+, estem treballant molt dur. És la primera vegada que correm aquí a Europa. Hem de provar més i més ara que l’equip ha decidit fer tot el campionat. La propera carrera per a nosaltres és Polònia, però pretenem estar preparats per al proper Dakar.

Al-Attiyah
Eloi Sáez

Al-Rajhi va formar equip amb el seu copilot Michael Orr i el saudita va aconseguir un segon lloc a la general que li dona un còmode lideratge absolut al Campionat de Pilots de Bajas a l’equador del campionat després de quatre proves. El saudita va guanyar l’última etapa i va acabar amb un avantatge de 2 minuts i 23,7 segons sobre el seu company d’equip brasiler Lucas Moraes i el copilot Kaique Bentivoglio.

«Ha estat una bonica etapa final. Hem pressionat des del principi i hem guanyat l’etapa per mantenir la nostra segona posició. Ha estat una cursa dura, amb un terreny accidentat i amb temperatures molt altes. Va ser dur per al cotxe i per al cos. Però tot estava sota control per a nosaltres”.

Michael Orr

Lucas Moraes, al volant d’un Toyota, va mantenir a ratlla els Minis X-raid de Sébastien Halpern i João Ferreira per a prendre’ls el tercer lloc. El duet del PRK Sport Rally Team, format per Daniel Alonso i Alejandro López, va acabar quart en un Ford Ranger, i els espanyols Luis Recuenco i Sergio Peinado van completar els cinc primers llocs a la primera de les màquines X-raid Mini John Cooper Works Rally.

Eloi Sáez

Trenta-sis cotxes s’havien inscrit a la categoria de prototips lleugers T3 a la prova amb seu a Terol. El portuguès João Días va superar un desavantatge de 1min 04.9s durant la nit per superar l’estrella del WRC, Dani Sordo, i arrabassar-li la victòria en la seva categoria i un magnífic sisè lloc a la general. El pilot privat de Can-Am i el seu copilot João Miranda es van assegurar la victòria amb un marge de 2 minuts i 13,1 segons, tot i que la darrera etapa la va guanyar Guillaume de Mevius amb un OT3.

Eloi Sáez

Sordo va ser segon a la categoria T3 i vuitè a la general, mentre Cristina Gutiérrez, va completar els llocs del podi i va acabar desena, però no va poder optar als punts del campionat. Santiago Carnicer i Miguel Lázaro van guiar el segon dels Ford Rangers de PRK Sport fins a la setena posició i Alejandro Martins es va col·locar novè amb José Marques al segon dels Minis de X-raid.

Cristiano de Sousa Batista va arribar a l’Aragó per darrere del seu company de l’equip South Racing Can-Am, Kees Koolen, per dos punts a la classificació de la categoria T4. El brasiler no va poder guanyar per 15,7 segons, però es va col·locar al capdavant del campionat amb 10 punts, malgrat una punxada a l’última etapa.

Jerôme de Sadeleer i el seu copilot holandès Wouter Rosegaar van guanyar l’última etapa per 50,4 segons i això va ser suficient per superar Sousa Batista i aconseguir la victòria. El kuwaitià Meshari Al-Thefiri es va associar amb el qatarià Nasser Al-Kuwari per acabar tercer i col·locar-se en segona posició a la cursa pel títol.

«Vaig córrer aquí l’any passat. Va ser el meu primer ral·li i vam acabar a P3. Després vam anar al Dakar i vam guanyar molta experiència. Hem tornat a l’Aragó per intentar guanyar. Ho hem fet i ha estat genial. Vam ser pacients a la primera etapa, vam cometre alguns errors, però vam sortir tercers. El terreny de la segona etapa era més fàcil i vam aconseguir pujar a P2. Avui no teníem res a perdre i ho hem donat tot i hem aconseguit guanyar».

Sadeleer

El duet de l’equip South Racing Can-Am, format per Fernando Álvarez i la pilot saudita Dania Akeel, ocupava el primer i el segon lloc al Campionat T3 abans del cap de setmana, però, tot i acabar la prova a les posicions 12a i 13a de T3, el duo segueix al capdavant de la cursa pel títol i ha aconseguit valuosos punts al campionat.

L’acció a la Copa del Món FIA de Baixes Cross-Country continua a la Baja Polònia de l’1 al 4 de setembre.