RAIDS: Al-Attiyah – Baumel continuen amb el seu exitós 2022 guanyant també la Baja Aragó

Els competidors de la Baja Aragó 2022 es van enfrontar a tres trams selectius molt durs i complicats, amb altes temperatures i pols en suspensió que van dificultar encara més les condicions viscudes durant tot el cap de setmana.

Al-Attiyah i el seu copilot Mathieu Baumel van guanyar els dos primers trams selectius d’Aragó, i amb un tercer millor temps a l’última etapa va ser suficient perquè el líder del Campionat Mundial de Ral·li Raid (W2RC) i quatre vegades guanyador del Ral·li Dakar s’assegurà la victòria amb el seu Toyota Gazoo Racing Hilux per 3min i 2seg. El catarí va aconseguir així el seu repòquer de victòries en terres aragoneses.

Estic molt content de guanyar aquí per cinquena vegada. Ha estat una bona victòria aquest any. Gràcies a l’organització per fer una feina increïble. No ha estat fàcil guanyar. Treballem molt. El camí no era fàcil i el nivell ha estat molt alt. Amb el nou cotxe, el T1+, estem treballant molt dur. És la primera vegada que correm aquí a Europa. Hem de provar més i més ara que l’equip ha decidit fer tot el campionat. La propera carrera per a nosaltres és Polònia, però pretenem estar preparats per al proper Dakar.

Al-Attiyah
Eloi Sáez

Al-Rajhi va formar equip amb el seu copilot Michael Orr i el saudita va aconseguir un segon lloc a la general que li dona un còmode lideratge absolut al Campionat de Pilots de Bajas a l’equador del campionat després de quatre proves. El saudita va guanyar l’última etapa i va acabar amb un avantatge de 2 minuts i 23,7 segons sobre el seu company d’equip brasiler Lucas Moraes i el copilot Kaique Bentivoglio.

«Ha estat una bonica etapa final. Hem pressionat des del principi i hem guanyat l’etapa per mantenir la nostra segona posició. Ha estat una cursa dura, amb un terreny accidentat i amb temperatures molt altes. Va ser dur per al cotxe i per al cos. Però tot estava sota control per a nosaltres”.

Michael Orr

Lucas Moraes, al volant d’un Toyota, va mantenir a ratlla els Minis X-raid de Sébastien Halpern i João Ferreira per a prendre’ls el tercer lloc. El duet del PRK Sport Rally Team, format per Daniel Alonso i Alejandro López, va acabar quart en un Ford Ranger, i els espanyols Luis Recuenco i Sergio Peinado van completar els cinc primers llocs a la primera de les màquines X-raid Mini John Cooper Works Rally.

Eloi Sáez

Trenta-sis cotxes s’havien inscrit a la categoria de prototips lleugers T3 a la prova amb seu a Terol. El portuguès João Días va superar un desavantatge de 1min 04.9s durant la nit per superar l’estrella del WRC, Dani Sordo, i arrabassar-li la victòria en la seva categoria i un magnífic sisè lloc a la general. El pilot privat de Can-Am i el seu copilot João Miranda es van assegurar la victòria amb un marge de 2 minuts i 13,1 segons, tot i que la darrera etapa la va guanyar Guillaume de Mevius amb un OT3.

Eloi Sáez

Sordo va ser segon a la categoria T3 i vuitè a la general, mentre Cristina Gutiérrez, va completar els llocs del podi i va acabar desena, però no va poder optar als punts del campionat. Santiago Carnicer i Miguel Lázaro van guiar el segon dels Ford Rangers de PRK Sport fins a la setena posició i Alejandro Martins es va col·locar novè amb José Marques al segon dels Minis de X-raid.

Cristiano de Sousa Batista va arribar a l’Aragó per darrere del seu company de l’equip South Racing Can-Am, Kees Koolen, per dos punts a la classificació de la categoria T4. El brasiler no va poder guanyar per 15,7 segons, però es va col·locar al capdavant del campionat amb 10 punts, malgrat una punxada a l’última etapa.

Jerôme de Sadeleer i el seu copilot holandès Wouter Rosegaar van guanyar l’última etapa per 50,4 segons i això va ser suficient per superar Sousa Batista i aconseguir la victòria. El kuwaitià Meshari Al-Thefiri es va associar amb el qatarià Nasser Al-Kuwari per acabar tercer i col·locar-se en segona posició a la cursa pel títol.

«Vaig córrer aquí l’any passat. Va ser el meu primer ral·li i vam acabar a P3. Després vam anar al Dakar i vam guanyar molta experiència. Hem tornat a l’Aragó per intentar guanyar. Ho hem fet i ha estat genial. Vam ser pacients a la primera etapa, vam cometre alguns errors, però vam sortir tercers. El terreny de la segona etapa era més fàcil i vam aconseguir pujar a P2. Avui no teníem res a perdre i ho hem donat tot i hem aconseguit guanyar».

Sadeleer

El duet de l’equip South Racing Can-Am, format per Fernando Álvarez i la pilot saudita Dania Akeel, ocupava el primer i el segon lloc al Campionat T3 abans del cap de setmana, però, tot i acabar la prova a les posicions 12a i 13a de T3, el duo segueix al capdavant de la cursa pel títol i ha aconseguit valuosos punts al campionat.

L’acció a la Copa del Món FIA de Baixes Cross-Country continua a la Baja Polònia de l’1 al 4 de setembre.

Classificació final Baja Aragó 2022

1. Nasser Saleh Al-Attiyah (QAT)/Mathieu Baumel (FRA) Toyota GR DKR Hilux                   7hr 20min 43.9sec

2. Yazeed Al-Rajhi (SAU)/Michael Orr (GBR) Toyota Hilux Overdrive                                      7hr 23min 45.9sec

3. Lucas Moraes (BRA)/Kaique Bentivoglio (BRA) Toyota Hilux Overdrive                             7hr 26min 09.6sec

4. Daniel Alonso (ESP)/Alejandro Lopez (ESP) Ford Ranger 4                                                    7hr 45min 53.6sec

5. Luis Recuenco (ESP)/Sergio Peinado (ESP) Mini JCW Rally                                                                     7hr 49min 03.1sec

6. João Días (PRT)/João Miranda (PRT) Can-Am Maverick X3 (T3)                                           7hr 55min 50.0sec

7. Santiago Carnicer (ESP)/Miguel Lazaro (ESP) Ford Ranger                                                   7hr 57min 46.5sec

8. Dani Sordo (ESP)/Candido Carrera (ESP) Can-Am Maverick X3 (T3)                                                      7hr 58min 03.1sec

9. Alejandro Martins (PRT)/José Marques (PRT) Mini JCW Rally                                              7hr 58min 56.0sec

10. Cristina Gutierrez (ESP)/Pablo Moreno (ESP) G Rally Team OT3 (T3)                               8hr 00min 13.1sec

Classificació Bajas 2022

1. Yazeed Al-Rajhi (SAU)                                             84pts

2. Miroslav Zapletal (CZE)                                           57pts

3. Saleh Al-Saif (SAU)                                                   45pts

4. Fernando Alvarez (ESP)                                          41pts

5. Vladimir Vasilyev (RUS)                                          40pts 

5. Kees Koolen (NLD)                                                   40pts

7. Nasser Saleh Al-Attiyah (QAT)                              38pts

8. Cristiano de Sousa Batista (BRA)                          36pts, etc

T3

1. Fernando Alvarez (ESP)                                          92pts

2. Dania Akeel (SAU)                                                    67pts

3. Saleh Al-Saif (SAU)                                                   56pts

4. Pavel Silnov (RUS)                                                   47pts

5. Erik van Loon (NLD)                                                40pts

6. João Días (PRT)                                                         38pts, etc

T4

1. Cristiano de Sousa Batista (BRA)                          95pts

2. Meshari Al-Thefiri (KWT)                                       85pts

3. Kees Koolen (NLD)                                                   66pts

4. Eduard Pons (ESP)                                                   55pts

5. Egidijus Valeiša (LTU)                                              46pts

6. Sergei Remmenik (RUS)                                         40pts, etc

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments