RAIDS: El Dakar 2023 serà el més llarg dels últims anys amb més dificultats per la navegació

El Dakar 2023 tindrà una quarta edició de la vergonya a l’Aràbia Saudita, però aquesta vegada l’itinerari serà diferent. La cursa començarà el 31 de desembre d’aquest any i finalitza el 15 de gener de 2023, sent la primera prova del World Rally-Raid, FIA (automobilisme) i FIM (motociclisme).

L’itinerari començarà a Sea Camp, a la vora del Mar Roig, i acaba a Dammam, al golf Aràbic. Seran 14 etapes, que passaran per les regions muntanyoses del nord de l’Aràbia Saudita i, per descomptat, pel Empty Quarter al sud amb tres dies intensos a les dunes de sorra, inclosa una etapa de marató.

Abans de les 14 etapes, hi haurà un pròleg, així que, a la pràctica, seran 15 dies de competició amb gairebé 5.000 km d’especials, sent el 70 per cent d’ells nous. La majoria tenen una longitud d’aproximadament 450 km, amb trams d’enllaç més curts que redueixen els temps entre sector que no compten en el temps finals. En conjunt, serà el Dakar amb la distància competitiva més llarga des del 2014.

Carlos Sainz (ESP) for Team Audi Sport races during stage 11 of Rally Dakar 2022 from Bishah to Bishah, Saudi Arabiaon January 13, 2022

Novetats en la navegació

un dels grans canvis es refereix a la navegació. La majoria de mapes es dividiran en dos trams diferents, però amb distàncies pràcticament iguals. Cadascun tindrà el seu propi roadbook (A i B), i les versions es repartiran aleatòriament entre els pilots. D’aquesta manera, qui persegueix les vies d’un altre vehicle s’arrisca a perdre els waypoints que se li assignen, la qual cosa comporta una penalització. A més, el roadbook serà digital per a tothom.

D’altra banda, després de la creació de la categoria T1-U i l’entrada dels híbrids Audi aquest any, el Dakar també va anunciar el desenvolupament de nous projectes, especialment en els àmbits dels biocombustibles i els combustibles sintètics. Pel que fa al Dakar Classic, s’hi ha afegit el grup de velocitat H0, que estableix velocitats mitjanes més baixes adaptades a vehicles menys potents. La categoria també comptarà amb el nou Authentic Codriver Challenge (per a vehicles sense instruments de navegació moderns) i Iconic Classic Club per als vehicles originals que van participar al Dakar al segle XX, a excepció de les rèpliques.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments