WRC: Tänak arenga a Hyundai després del triomf a Finlàndia

Abans de l’inici, Tänak realment no pensava poder lluitar per la victòria, i aquest triomf és encara més important per a ell.

“Em trobo molt bé. M’agrada molt aquesta victòria, és especial. Mai és fàcil guanyar aquí i, de fet, ni tan sols esperàvem lluitar per la victòria aquest cap de setmana. Ni tan sols pensava que estaria lluitant per la victòria aquí després d’Estònia, on ens van vèncer per uns quants minuts! No ens podíem imaginar que tindríem possibilitats de ser competitius aquest cap de setmana. Va ser clarament una sorpresa. Però d’alguna manera la prova aquí és diferent, no és Estònia. Finlàndia és encara molt singular, no és una prova fàcil, amb una gran història i un ral·li difícil. Per descomptat, va ser fantàstic aconseguir-ho tot.

Des dels primers quilòmetres de les especials del divendres al matí, Ott Tänak va imposar el seu ritme mentre els pilots tenien més dificultats per posar-se en marxa.

“Dijous va ser un dia bastant frustrant, no estava gaire content amb el shakedown. La primera especial, és a dir, la súper especial, les coses no anaven bé i això em va donar més motivació. Sembla que aquests dos nois de davant (Lappi i Rovanperä presents a la roda de premsa davant seu), van intentar amagar-se una mica des del principi, no donar-ho tot, i a Finlàndia, si tens una mica de marge, sempre és més difícil recuperar-lo que gestionar-lo. Realment no puc dir que vaig gestionar el ral·li, certament no! Vaig anar realment al límit i per sobre del límit durant la major part del ral·li. Només en les dues o tres últimes cronometrades ens hem pogut gestionar una mica.

Durant tot l’esdeveniment, el pilot de Hyundai va ser amenaçat pels tres pilots de Toyota, però l’estonià mai va deixar el primer lloc.

“Sempre que tinguis una posició en ment, has d’intentar protegir-la. Esapekka ho va intentar, després Elfyn també, Kalle òbviament va obrir pista, i contra ell vam tenir una millor posició. Però des de dissabte al matí tothom estava en una posició semblant i aleshores va començar a ser una lluita justa. Kalle va tornar amb nosaltres, però tot i així, la diferència que vam aconseguir crear divendres era prou gran i vam poder mantenir-ne una part per guanyar.

HMSG

En diumenge al matí, després de la primera especial, Tänak havia fixat el temps que necessitava per guanyar.

“No, no hi havia res psicològic, només es tractava de guanyar el ral·li i per això no es podia perdre més d’un o dos segons en aquesta etapa. Realment estava intentant atacar per ser almenys al mateix temps que ell, i després d’això hauria estat bé.”

Davant de Toyota, guanyador de totes les edicions del Ral·li de Finlàndia des del seu retorn al Campionat del Món de Ral·lis, Ott Tänak i Hyundai van aconseguir una victòria capital tot i una situació encara difícil.

Recordo que ningú no ha guanyat aquí des del 2017 que no sigui Toyota. Així que han estat molt forts aquí i òbviament ho han estat aquest any, no ha estat diferent. Per tant, en general, aquesta victòria és important per a l’equip. Fa temps que sabem quina feina s’ha de fer per revifar l’equip perquè és evident que fins ara no hem anat pel bon camí i les coses no han anat com s’hauria de fer.

Però en tot això, Thierry i jo vam intentar mantenir una energia positiva i creiem que si poguéssim fer les coses bé, podríem ser competitius. Seguim treballant en aquesta direcció i, com hem vist avui, és possible. Òbviament, de moment encara no som capaços de fer-ho en tots els ral·lis i lluitar pel campionat, però com veiem és possible si fem les coses bé.

2 COMMENTS

Subscriu-te
Notificació de

2 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments
Atob WRC
1 Any fa

Ha fet un tomb Hyundai cap a Tänak a nivell de posta a punt, deixant de banda Neuville?