WRC: Neuville demostra el coneixement del terreny remuntant en la primera etapa de l’Ypres Rally 2022

Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe (Hyundai) han viscut una etapa de contrastos, mentre al matí no eren capaços de mantenir el ritme amb els pilots de davant, la tarda se li donava d’allò més bé aconseguint col·locar-se en primera posició.

El belga ha aconseguit quatre scratx consecutius, del tram cinc al vuit, que li han permès avançar al seu company d’equip Ott Tänak i pendre el liderat de la prova en una primera jornada disputada sota un cel amenaçador però sense pluja.

Elfyn Evans (GB) Scott Martin (GB) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen on performing during the World Rally Championship Belgium in Ypres, Belgium on 19,August // Jaanus Ree

Ott Tänak està encara molt aprop dels belgues a 2,5s i això obre el ventall de possibilitats per demà. Per la seva part, Elfyn Evans que ha estat lluitant pels primers llocs durant tota la jornada, penalitzava 10 segons per arribar tard a l’últim tram de la jornada quedant-se a la general a 13,7s.

Aquesta primera etapa ha estat marcada per l’accident de Kalle Rovanperä (Toyota) en el segon tram. El líder del campionat i el seu copilot sortien il·lèsos d’un aparatòs accident en un revolt d’esquerres, on una nota mal apuntada catapultava el Yaris Rally1 cap a l’exterior i provocava un dels accidents més greus que se li recorden al pilot finlandès.

Més endarrere hi trobem Lappi, quart a 37s, aconseguint un bon ritme sobre un terreny que no és el seu, per davant d’un especialista com és Breen, cinquè a gairebé un minut del liderat. Adrien Fourmaux havia començat a un ritme prometedor al matí (4t) abans que una tempesta el frenés en les seves aspiracions per aconseguir un bon resultat.

Citroën Racing

Pel que fa al WRC2, Stéphane Lefebvre (Citroën) posa en pràctica els seus coneixements de les carreteres belgues. El francès de 30 anys, actual líder del Campionat de Bèlgica amb el C3 Rally2, és primer per davant del líder de la categoria, Andreas Mikkelsen (Skoda).

Classificació general primera etapa de l’Ypres Rally 2022

  1. Neuville
  2. Tänak +2.5
  3. Evans +13.7
  4. Lappi +37.3
  5. Breen +56.1
  6. Greensmith +1:34.5
  7. Solberg +2:01.2
  8. Fourmaux +2:09.5

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments