WORLDRX: Kristoffersson aconsegueix el seu 30è triomf a Riga

Johan Kristoffersson ha mantingut el seu inici invicte a la temporada 2022 del Campionat Mundial de Ral·licross el segon dia d’acció al Ferratum World RX de Rīga-Letònia, superant les condicions canviants per sortir de nou al capdavant.

El més ràpid a la sessió de SuperPole a una sola volta – com dissabte, per menys d’una dècima de segon amb Timmy Hansen, Kristoffersson va ser el més ràpid a la primera mànega, va haver de cedir per poc davant el seu rival de Peugeot a la segona.

A la semifinal, Kristoffersson es va decantar per la part central de la graella, en tercera posició, i li va donar bons resultats, ja que li va permetre avantatjar en més de cinc segons el seu perseguidor Hansen. Per a la final, va optar per sortir segon, i es va veure obligat a treballar una mica més.

Un lleuger contacte entre els dos adversaris de tota la vida al primer revolt va permetre a Kevin Hansen, amb el seu 208 RX1e, passar per l’exterior des de la cinquena posició i posar-se al capdavant. El germà gran, Timmy, es va avançar a Kristoffersson a la primera volta i, a mesura que passaven les voltes, el pilot de Volkswagen va anant augmentant el ritme.

Quan Kevin Hansen es va capbussar al jòquer al final de la penúltima volta, l’estrella de Kristoffersson Motorsport tenia -com la primera cursa- una sola volta per marcar la diferència. També com la primera cursa, això va ser tot el que va necessitar. Quan es va preparar la bandera a quadres, Kristoffersson va sortir de la joker per segellar la seva 30a victòria al World RX per un marge d’una mica menys de tres dècimes de segon.

«¡Quin cap de setmana! Les carreres dobles són exigents de totes maneres, però aquest cap de setmana ho ha estat encara més amb el temps tan variable. Vam haver d’adaptar-nos a conduir el cotxe en mullat per primera vegada i fer constants canvis de posada a punt per adaptar-nos a les condicions, cosa que va suposar un gran repte per a tot l’equip.

Per a Kevin Hansen, segon -replicant el resultat de dissabte- va suposar la culminació d’una gran remuntada, atès que el suec havia caigut al fons de la classificació a causa d’una col·lisió amb Veiby al començament de la segona mànega. El jove de 24 anys va liderar la semifinal fins que Veiby el va empènyer en mig d’un gir a l’última volta, per la qual cosa el noruec va incórrer en una penalització de deu segons.

El resultat del cap de setmana del més jove dels Hansen l’ha fet pujar a la segona posició del campionat, empatat a punts amb el seu company d’equip, que al final va acabar quart després que durant gran part del dia semblés que seria ell qui realment donés la batalla a Kristoffersson. El campió del món del 2019 va creuar la línia de meta a menys de mig segon de Veiby, que va demostrar una gran velocitat al circuit de Bikernieki per sumar el seu segon podi en tres sortides en la seva campanya de tornada.

Grönholm va acabar cinquè al final d’un cap de setmana difícil per a l’equip a poc més de dos segons i mig de la victòria. La seva companya Klara Andersson, el jove de KMS Gustav Bergström i René Münnich van abandonar la cursa a la fase de semifinals.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments