CATALUNYA: Orriols – Gómez reis de Cervera després d’imposar-se amb mà de ferro al Memorial Abel Puig 2022

Gairebé un any després tornàvem a la terra i tots en teníem moltes ganes. Les sensacions després d’aquesta prova no van ser les millors però el més important és que la roda ha començat a girar de nou.

El 3r Memorial Abel Puig marcava l’inici de la temporada sobre aquesta lliscant superfície i tot apuntava a que ho faríem, a més a més, passats per aigua. No va ser tant com s’anunciava però l’aigua va fer acte de presència en les dues últimes passades pels trams cerverins donant un toc més d’espectacle i intriga.

Els trams seleccionats per la gent de WRC Management tenien com a nota predominant un alta velocitat que combinava amb gran quantitat d’encreuaments sobre una superfície gairebé immaculada, només algunes zones presentaven pedra solta o trencada.

Orriols sense rivals

Abans de començar la prova queia un dels principals participants. Joan Casals i Laura Camps i el seu Mini Proto JCW no participaven al ral·li, al contrari del que anunciava la llista d’inscrits, després que el cotxe reportés problemes tècnics el mateix divendres. Així Orriols i Gómez al volant de l’Skoda Fabia R5 només comptaven amb un rival de quatre rodes motriu, Guillem Serna i Clara Boix i el seu Subaru Impreza.

Orriols va deixar clar des del primer tram que venia a Cervera amb un ritme molt superior a la dels seus rivals. La parella d’Skoda va marcar l’escratx en tots els trams menys l’últim on un toc el va fer afluixar el ritme per assegurar la victòria.

Per darrera la lluita va estar més animada amb uns Joan Casanovas i Mar Que molt combatius i ràpids amb el Peugeot 206 RC, aconseguint un escratx absolut en l’últim tram per davant de pilots amb maquinària més moderna. Completant el podi a Cervera hi trobem un altra sorpresa: el Ford Focus de Ramon Cornet i Dani Noguer que competien dins de la Challenge RallyCracks! Una verdadera demostració de velocitat i talent la que van fer sobre els trams de terra lleidatans.

Les copes i trofeus donen la nota de color

Al Volant RACC el triomf va ser pel jove pilot becat per la Federació Catalana d’Automobilisme, Sergi Pérez, que a Cervera va aconseguir la seva primera victòria en la copa de promoció del RACC. En Sergi i l’Isaac Pujol van dominar amb mà de ferro i es van endur tots els millors temps de la prova. Aquest triomf col·loca a Sergi en el capdavant de la classificació del trofeu.

Una altra jove promesa, Joan Sabater copilotat per Gerard Taberner, va utilitzar la regularitat per no va baixar en cap moment del segon lloc de la classificació general i això els manté vius en la lluita pel trofeu. El tercer calaix del podi final va anar a parar en mans d‘Aleix Arcarons i Javi Martínez, tot i un petit error en l’últim tram.

Com hem comentat une línies més a munt, a la Challenge RallyCracks el triomf va ser per la parella osonenca Ramon Cornet i Dani Noguer que es van imposar a Miquel Pons i Carles Planell, l’únic equip capaç de prendre’ls-hi un escratx. El tercer graó del podi va ser per Dani Muntadas i Marta Ylla. En quarta posició i vencedors del Trofeu Iniciació va classificar Marc Carrillo i Joan Codinachs.

Al sempre emocionant Campionat de Promoció els més ràpids van ser Arnau Bartés i Miquel Velilla, al volant d’un Ford Focus, la mateixa parella es van emportar també el Trofeu Júnior, mentre que a la Challenge Saxo 8V el triomf va ser per a Ros-Taracido.

La propera cursa del Campionat de Catalunya de Ral·lis serà el Ral·li de La Llana a Ripoll els dies 16 i 17 de setembre.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments