CATALUNYA: Orriols – Gómez agafen el testimoni de Neuville – Wydaeghe al Ral·li de La Llana – Ripollès 2022

Després de mesos esperant la tornada del campionat de Catalunya a l’asfalt, el passat cap de setmana vam viure un ral·li d’aquells que fan afició. Fins a quatre vehicles R5 eren a la sortida a Ripoll dissabte al matí en un dia que tot i les predicacions de pluja va ser completament assolellat i amb unes temperatures molt agradables.

La prova organitzada pel Motor Club  Sabadell comptava amb 94,65 km contra el cronometre repartits en set trams, tres a repetir en dues ocasions. El primer d’ells, Coll de la Merola, patia un retard d’aproximadament 25’ que s’acumulava la resta de la jornada.

Nacho Mateo

Amb aquest menú del dia Orriols i Gómez sortien al primer tram demostrant un ritme superior al dels seus rivals, aconseguint acabar el primer bucle amb una diferència de més de 12s del seu principal rival en aquest ral·li, el francès de la Catalunya Nord Richard Genescà. El pilot de l’altra vessant dels Pirineus va tornar a demostrar el seu gran talent en uns trams poc coneguts per amb ell convertint-se en el principal rival d’Orriols i per davant d’un combatiu José Luis García, també al volant d’un Skoda Fabia Rally2.

Nacho Mateo

Eduard Pons i Alberto Chamorro patien més del previst en aquesta prova sobre asfalt, no aconseguint arribar als temps dels seus rivals i acumulant una punxada en la segona passada pel Coll de la Merola que el feia perdre el tren del podi. Això sí, un cop Orriols tenia la prova sentenciada va ser l’únic pilot capaç de treure-li un millor temps en l’última passada per Santigosa.

Nacho Mateo

Celebrant el seu ral·li centenari, Xavier Doménech acompanyat de Susanna Cercadillo arribaven en quarta posició a Ripoll. El seu Porsche 997 GT3 va haver de lluitar de valent amb alguns rivals molt ràpids, com Alex Español, però el ràpid pilot andorrà va haver d’abandonar després d’una espectacular volcada amb el seu Renault Clio Rally5.

Miquel Labarias i Lorena Romero tancaven un disputat top5 amb el seu Peugeot 208 Rally4, segons rodes motrius just per davant de Marià Parés i Eduard Ferran al volant del Citroën C3 N5 tracció integral que superaven en l’últim tram a Albert Torres i Gerard Bellver amb el BMW E30 325. Del vuitè al tretzè classificat la igualtat va ser majúscula acabant sis pilots en el mateix minut.

El propi Orriols admetia que després d’aquesta victòria, a la sumada fa dues setmanes a Cervera, lluitaran pel títol del català, anunciant ja la seva presència al ral·li Vidreres.

Nacho Mateo

A l’apartat de la regularitat, els guanyadors en Regularitat Sport van ser la parella formada per Moreno-Noguera (BMW E30 320i), seguits a la segona posició per Villasan-Ibarra (Volkswagen Golf GTI 8v) i en tercera posició Galtés-Galtés (BMW E30 325i). En Regularitat els guanyadors van ser, en un final molt ajustat, Miró-Matavacas (Porsche 911 SC), seguits de Muntada-Alsina (Porsche 911 SC) i tercers Verdaguer-Mora (Porsche 944 Turbo).

CLASSIFICCIÓ FINAL – RAL·LI DE LA LLANA RIPOLLÉS – TROFEU AUTOSÍ

  1. A. Orriols – C. Gómez (Skoda Fabia Rally2)
  2. R. Genesca – F. Nambruyde (Skoda Fabia Rally2) +16.5
  3. JL. Garcia – J. Forcada (Skoda Fabia Rally2) +26.1
  4. X. Domenech – S. Cercadillo (Porsche 997 GT3) +2:40.5
  5. M. Labarias – L. Romero (Peugeot 208 Rally4) +3:44.8
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share