WRC: Ogier guanya, Toyota és campiona i el RallyRACC viu una exitosa edició 2022

L’excepcional talent de Sébastien Ogier (Toyota) va fer que el seu RallyRACC Catalunya 2022 fos un triomf sense cap però. El vuit vegades campió del món de ral·lis va aconseguir superar totes les trampes que li esperaven a les ràpides carreteres catalanes demostrant que continua sent tot un campió.

El francès, que no havia aconseguit una victòria aquest any, finalment ho va aconseguir després de cinc intents. A Catalunya, el de Gap es van fer càrrec de les operacions des de la cinquena cronometrada, divendres a la tarda, per no deixar-la mai més.

Sébastien Ogier converteix així Catalunya en un dels seus jardins preferits, amb aquest quart èxit després del 2013, 14 i 16 amb Volkswagen. Aquest és el seu 55è èxit al WRC, el vuitè per a Toyota Gazoo Racing. En total, el pilot de ral·lis semi-retirat va registrar una victòria al mundial en un setè vehicle diferent, en aquest cas el Toyota Yaris Rally1 Hybrid. També és la primera victòria de Benjamin Veillas com a copilot de Sébastien Ogier al WRC.

El podi el completa Thierry Neuville (Hyundai), que va fer un ral·li de menys a més, i Kalle Rovanperä, que finalment va quedar tercer després d’una punxada el diumenge al matí.

Gràcies a aquest resultat, així com als punts aconseguits durant la Power Stage, Toyota va guanyar el títol de Constructors. La firma japonesa ara en té sis (1993, 1994, 1999, 2018, 2021, 2022).

En terra de ningú, Ott Tänak (Hyundai) va acabar just als peus del podi, per davant de Dani Sordo (Hyundai), que va anar recuperant després d’un mal inici de ral·li. Elfyn Evans i Takamoto Katsuta (Toyota) van fer un ral·li sense estridències, sumant dues punxades cadscú.

M-Sport Ford col·loca els seus Ford Puma darrere de tots els Hyundai i Toyota. Cap pilot va intervenir en el transcurs de la carrera. Gus Greensmith va cometre un error dissabte, Craig Breen va patir una punxada, igual que Pierre-Louis Loubet. Adrien Fourmaux es va mantenir molt prudent per al seu retorn al Mundial, dos mesos després del seu accident a Ypres (Bèlgica).

En el WRC2, Teemu Suninen (Hyundai) va guanyar per davant del francès Yohan Rossel (Citroën). No hi ha res decidit pel títol. Andreas Mikkelsen (Skoda) continua liderant ja que Emil Lindholm (Skoda) i Kajetan Kajetanowicz (Skoda) no van pujar al podi. Tanmateix, el finlandès i el polonès continuen matemàticament en lluita per la corona al País del Sol Naixent al novembre, ja que participaran al Ral·li del Japó.

Finalment, a RGT, Manu Guigou va portar a Alpine la victòria de la classe.

Entre els pilots catalans la millor posició la va aconseguir un Jan Solans que a més va ser el millor espanyol classificat de tot l’elenc d’estrelles estatals que visitaven les carreteres catalanes.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments