SCER: Adeje dictarà sentència per al títol 2022

Arriba el desenllaç del SúperCER, el títol es resoldrà d’una vegada per totes aquest cap de setmana, al 31 Ral·li Villa de Adeje, entre el Hyundai i20 N Rally2 de Pepe López i Borja Rozada, l’Škoda Fabia Rally2 Evo amb el que competeixen Efrén Llarena i Sara Fernández, i el Citroën C3 Rally2 pilotat per Alejandro Cachón i ‘Jandrín’ López.

Tres equips, que representen també tres marques diferents, i tres marques de pneumàtics diferents (Michelin, MRF Tyres i Pirelli), una situació insòlita fins ara, es jugaran els honors a partir de demà per les sinuoses carreteres del sud de Tenerife, on es desenvoluparà la vuitena i darrera cita de la temporada.

Llaren Fernandez Lorca
Automóvil Club de Lorca

El triomf amb ple de punts que van sumar a principi de mes, al 28 Ral·li La Nucía-Mediterráneo, ha conferit a Pepe López i Borja Rozada, campions amb el Citroën Rally Team de les dues primeres edicions del S-CER (Supercampionat d’Espanya de Ral·lis), una còmoda renda de cara a la prova insular. Els madrilenys, autors de tres victòries des de començament d’any amb el Hyundai i20 N Rally2 de Teo Martín Motorsport, avantatgen respectivament per 18 i 24 punts els nous campions de i els actuals integrants de l’escuderia del doble xebró, empatats entre si a dues victòries.

Com en cadascuna de les set cites disputades fins ara, la bonificació màxima que s’atorgarà dissabte, al final del ral·li, serà de 38 punts. Amb això, a diferència dels seus rivals, Pepe López i Borja Rozada depenen d’ells mateixos a l’hora de sentenciar la corona, després d’haver aconseguit ja el títol de marques per a Hyundai conjuntament amb Surhayen Pernía i Alba Sánchez i Iván Ares i David Vázquez.

Citroën Racing

Els encara vigents campions del S-CER, José Antonio Suárez i Alberto Iglesias, ja han posat les seves mires el 2023 i no estaran en l’última prova de la temporada. Per contra, els competidors d’Ares Racing i de Terra Training Motorsport sí que competiran als trams de Tenerife amb els seus Hyundai i20 N Rally2, igual que Francisco López i Borja Odriozola, integrats també per a aquesta prova dins de l’equip gestionat pel pilot càntabre.

14 vehicles d’aquesta categoria encapçalen la llista de participants del 31 Ral·li Villa d’Adeje, al qual s’han inscrit els vencedors de la passada edició i els actuals campions del certamen autonòmic, Enrique Cruz i Yeray Mujica, els Škoda Fabia Rally2 Evo del campió del Món de Producció del 2012, Benito Guerra (amb Daniel Sosa com a copilot), i dels portuguesos Miguel Caires i João Miguel Sousa, els Citroën C3 R5 dels locals Miguel Ángel Suárez i Eduardo González, Sergio Fuentes i Néstor Gómez i Juan Luis Cruz i Carlos Arocha, el Hyundai i20 R5 d’Àngel Bello i Tagother Christian Vargas i l’Škoda Fabia R5 pilotat per Pablo Díez i Axel Coronado.

El Trofeu 2RM estarà protagonitzat aquesta vegada pels equips canaris que participaran amb Peugeot 208 Rally4 i Renault Clio Rally5 en aquesta vuitena i última prova del S-CER.

Avui divendres a la tarda arrencarà la primera etapa, que consta de set especials. El rutòmetre de dissabte estarà integrat per altres trams més, dos dels quals –el TC Plus i el darrer del recorregut– s’emetran en directe, a les 12h25 i a les 17h10 (horari peninsular), en Streaming.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments