RAIDS: La Baja Dubai dictarà sentencia entre Al-Rajhi i Zapletal pel títol 2022

El saudita Yazeed Al-Rajhi arriba amb un avantatge de 10 punts sobre el seu principal rival el txec Miroslav Zapletal, a la Baja Internacional de Dubai d’aquest cap de setmana (1 a 3 de desembre), l’última prova de les Copes del Món

La victòria del pilot del Toyota Hilux d’Overdrive Racing i del seu navegant alemany Dirk von Zitzewitz garantiria el títol de la Copa del Món de Pilots per al de Riad, ja que només Zapletal (Ford F-150) podria superar el pilot de Toyota.

En absència de Michael Orr, el copilot eslovac de Zapletal, Marek Sykora, ja ha guanyat el Campionat de Copilots.

Overdrive Racing també comptarà amb un parell de Toyota Hilux per al brasiler Lucas Moraes i l’holandès Erik van Loon. Moraes forma equip amb l’antic copilot guanyador del Dakar, Timo Gottschalk, per fer els últims preparatius abans que participin junts al Ral·li Dakar, la prova inaugural del Campionat Mundial de Ral·lis de la FIA 2023 (W2RC), al gener.

Pons a pel podi entre els T4

Fernando Álvarez es va adjudicar el títol T3 recentment a l’Aràbia Saudita i confirmarà el tercer lloc a la general del campionat si aconsegueix mantenir-se davant dels seus companys de l’equip South Racing Cristiano de Sousa Batista, Kees Koolen i Meshari Al-Thefiri al desert d’Al Qudra.

De Sousa Batista i Al-Thefiri tenen assumptes més importants en què pensar en la darrera prova del Mundial. El brasiler avantatja actualment el kuwaitià en un punt en la lluita pel Campionat de Pilots T4.

En cas que cap dels dos pilots del Can-Am Maverick arribi a la meta, la victòria i els millors temps d’etapa del tercer classificat, Koolen, podrien donar a l’holandès una oportunitat matemàtica d’arrabassar-li el títol. El seu company d’equip, el català Eduard Pons, ocupa una quarta posició en la lluita pel podia entre els T4 amb un altre Can-Am de South Racing.

La principal dificultat pel pilot de Lleida serà l’elevada participació a la categoria T4 d’equips que preparin el Dakar. A Pons li cal finalitzar per davant de Koolen i tenir la calculadora a punt per controlar la diferència exacta segons la posició final de cada un. Un altre català present a la prova serà Oriol Mena, copilot del polonès Eryk Goczal.

Itinerari

La Dubai International Baja d’aquest any té la seu al Holiday Inn de Dubai Festival City i presenta un format compacte de dos dies amb 390,38 quilòmetres competitius en un recorregut de 627,65 km a través del desert d’Al-Qudra.

El primer tram selectiu de 194,40 km, comença a la petita localitat desèrtica d’Al-Lisaili, al costat de l’autopista de Dubai a Al Ain, el divendres 2 de desembre, i es divideix en dues parts.

La segona etapa, de 195,98 km, de dissabte (3 de desembre), s’inicia a Al Marmoun i acaba a Al-Lisaili, l’assentament és conegut en termes esportius com a important centre de carreres de camells.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share