WRC: Que en sabem d’Abiteboul, el nou director de l’equip Hyundai

El fabricant coreà ha formalitzat aquest dijous l’arribada del francès Cyril Abiteboul al capdavant de l’equip Hyundai, substituint així Julien Moncet, el fins ara director interí de l’equip.

Tot i que no té experiència en ral·lis, Cyril Abiteboul, de 45 anys, té, en canvi, un currículum ben ple en l’automobilisme després d’haver treballat durant molt de temps a la Fórmula 1, primer com a director d’equip a Caterham, després a Renault entre 2016 i 2020.

Després de sortir molts noms a la palestra per ocupar aquesta plaça, quan Cyril Abiteboul va formar part de la llista de candidats tot va canviar. A principis de desembre hi van començar a haver moltes converses en aquesta direcció i poc més d’un mes després, el francès acaba d’ingressar com a nou cap d’aquesta estructura situada a Alzenau no gaire lluny de Frankfurt (Alemanya).

Després de deixar Renault a principis del 2021, l’enginyer francès de 45 anys va col·laborar amb Mecachrome, es va incorporar al fons d’inversió HCVC dedicat a start-ups d’alta tecnologia i va treballar per a l’empresa CDK Technologies especialitzada en la fabricació de velers per a les curses en alta mar. Però Abiteboul sempre ha fet saber que volia tornar al món de l’automoció.

“Agraeixo l’oportunitat d’unir-me a Hyundai Motorsport com a Team Principal a partir del 2023. En l’automobilisme, com en la resta del seu negoci, la marca Hyundai està construint acuradament el seu lideratge. Estic emocionat de formar-ne part, gestionant els programes WRC i Customer Racing, on l’equip ja ha demostrat ser fort competidor. Tinc moltes ganes de submergir-me a la comunitat de ral·lis i descobrir més coses sobre aquest esport espectacular. Hyundai m’ha donat tot el suport perquè la transició a aquest paper sigui fàcil. Estic emocionat de començar»

Cyril Abiteboul

El president de Hyundai Motorsport, Sean Kim, lògicament, va donar la benvinguda al nou director de l’equip, alhora que va agrair a Julien Moncet haver pres el relleu durant un període especialment delicat.

«Estic encantat de donar la benvinguda a Cyril Abiteboul a la família Hyundai. L’experiència de Cyril a la Fórmula 1 ens ajudarà a explorar noves oportunitats de creixement i millora mentre busquem lluitar de manera més intensa pels títols del WRC i donar suport als nostres equips de Customer Racing. Voluntàriament li donarem temps per instal·lar-se, descobrir l’entorn i, en definitiva, assumir el paper de Director de l’equip.

Vull donar les gràcies a Julien Moncet, que la temporada passada va assumir el paper amb determinació. Sota el seu lideratge, vam aconseguir cinc victòries i vam viure un fort impuls a la segona meitat de l’any. Estic segur que el personal tècnic de Hyundai Motorsport, juntament amb Cyril, mostraran un lideratge més fort i clar en el futur cooperant estretament amb R+D a Hyundai Motor Company».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments