CATALUNYA: El debut de Gil Membrado sobre l’asfalt de casa

Membrado va ser a Lloret part del focus mediàtic. L’osonenc es va convertir en el pilot més jove en l’àmbit estatal en disputar una prova, que a més significava la seva estrena sobre asfalt. Tot un repte per ser en un ral·li llarg amb dues jornades i 177 km contra el cronòmetre.

Membrado va comptar per aquest debut amb el copilotatge d’un veterà com és Carlos del Barrio, que a part de fer les habituals tasques de navegant també havia de conduir el cotxe als enllaços tal com marca la nova normativa per aquests casos.

Tot i les novetats que havia d’assimilar per aquest debut a casa, en Gil va demostrar una gran desimboltura al volant del Ford Fiesta Rally4 amb el qual corria. En els punts on vam poder veure el seu estil, a Membrado se’l veia atacant fort, sense por i portant el cotxe amb molt agilitat. Cal explicar que en Gil ve de córrer el campionat letó on tot és terra o neu i on l’estil dels trams d’alta velocitat poc té a veure amb els que es troben per la península.

Rally_Lloret_2023_membrado
Nacho Mateo

Tot i ser només el seu debut sobre l’asfalt de forma oficial, els temps demostren l’evolució d’en Gil durant la prova. Si descartem el primer tram on pateix una penalització de 50 segons i el segon per la neutralització, en el tercer tram de la prova Membrado es troba a 2,1 segons per quilòmetre del millor registre dins de la seva categoria, el marca per Pep Bassas. En el penúltim tram de la prova en Gil, el més llarg, Collsaplana de 16 km, cedia només 0,66 segons per quilòmetre.

«Hem acabat el nostre primer ral·li d’asfalt amb molt bones sensacions. Ha estat una prova tècnica i complicada, però molt bonica, de gairebé 180 quilòmetres cronometrats i trams espectaculars. He gaudit moltíssim i estic molt content d’haver pogut complir un altre somni, que era córrer a casa».

GIL MEMBRADO
Rally_Lloret_2023_membrado els angels can mascort
Nacho Mateo

El cronòmetre, que fica a tothom en el seu lloc, s’ha de ficar en context en el cas d’en Membrado, ja que es troba en una fase molt inicial de la seva formació i s’ha de deixar que aprengui i que sobretot gaudeixi de l’esport. Ja cremarà etapes i segur en sentim a parlar d’ell en un futur, però ara toca instruir-se i divertir-se sense pressionar-lo el més mínim.

Per aquesta temporada en Gil farà el seu debut en el S-CER (Supercampionat d’Espanya de Ral·lis) al Ral·li Sierra Morena. Però abans, d’aquí a dues setmanes, tornarà a competir sobre asfalt al volant del Ford Fiesta Rally4 per la disputa del Ral·li de Saragossa.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments