CATALUNYA: Coneixem els coeficients dels ral·lis catalans per aquest 2023

La Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) va publicar fa uns dies els coeficients de les diferents proves que formen part del calendari 2023 de ral·lis. Aquests coeficients tenen la seva explicació en el reglament del Campionat de Catalunya de Ral·lis 2023 i otorguen més o menys factor multiplicador als punts depenent de si aquest és més alt o més baix.

Són puntuables pel Campionat de Catalunya de Ral·lis, les 4 proves de cada especialitat (asfalt i terra) millor puntuades segons els informes dels observadors i/o les que consideri la FCA. Son puntuables pel Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt i pel Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra totes les proves del calendari de la FCA de cada superfície.

Asfalt

En el cas dels ral·lis d’asfalt, es concedeixen coeficients als esdeveniments segons els informes dels observadors i les proves que consideri la FCA. Les proves que superin el 70% de la mitjana de punts de les proves inspeccionades i que tinguin un mínim de 120 km cronometrats i tres trams diferents, rebran un coeficient 8, el més alt del campionat. Com a màxim hi haurà cinc ral·lis d’aquest coeficient per any, i no n’hi haurà més d’un per organitzador. Les proves d’entre 100 km i menys de 120 km cronometrats i amb un mínim de dos trams diferents tindran un coeficient 6, mentre que les de 80 km i menys de 100 km tindran un coeficient 4.

Les proves que no arribin al 70% de la mitjana de punts de les proves inspeccionades baixaran a un coeficient 6 o 4 segons els kilòmetres de la següent edició. No obstant, el coeficient de qualsevol ral·li pot ser incrementat en un nivell si supera el 120% de la mitjana de tots els informes de l’any anterior.

Terra

Pel que fa als ral·lis de terra, els coeficients també es concediran segons la longitud de les proves cronometrades. Les proves amb més de 80 km de trams cronometrats i un mínim de tres trams diferents rebran un coeficient 8, mentre que les de 60 a 80 km de trams cronometrats rebran un coeficient 6.

Com en els ral·lis d’asfalt, el coeficient de qualsevol ral·li de terra també pot ser incrementat si supera el 120% de la mitjana de tots els informes de l’any anterior. No obstant, el coeficient pot ser reduït en un nivell si el ral·li no supera el 80% de la mitjana dels informes de l’any anterior. Si una prova puntuable pel Campionat d’Espanya o superior sol·licita ser puntuable pel Campionat de Catalunya, tindrà un coeficient 8.

El reglament també estableix que la FCA podrà admetre la puntuabilitat d’una prova basant-se en la solvència organitzativa acreditada de l’entitat sol·licitant. Així mateix, la comissió autoritzarà, prèvia petició, les proves que podran puntuar i acollir el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints si adeqüen el format a les necessitats del campionat.

Rally_Vidreres_orriols_gomez
Nacho Mateo

Calendari i coeficients

 1. Rally Lloret de Mar (Campionat de Catalunya / Copa Catalunya Ral·li d’Asfalt / Regularitat Sport) ➡️ Coeficient 8
 2. Rally Costa Brava (Sols Campionat Catalunya Històrics i Clàssics / Regularitat Sport) ➡️ Coeficient 8
 3. Ral·li La Llana (Campionat de Catalunya / Copa Catalunya Ral·li d’Asfalt / Regularitat Sport) ➡️ Coeficient 8
 4. Rally Catalunya Històric (Regularitat Sport) ➡️ Coeficient 8
 5. Ral·li Ciutat de Valls (Campionat de Catalunya / Copa Catalunya Ral·li d’Asfalt / Regularitat Sport) ➡️ Coeficient 4
 6. Ral·li Empordà (Campionat de Catalunya / Copa Catalunya Ral·li d’Asfalt / Regularitat Sport /Ral·lisprint) ➡️Coeficient 4
 7. Ral·li La Conca de Barberà (Copa Catalunya Ral·lis de Terra / Ral·lisprint) ➡️ Coeficient 6
 8. Costa Daurada Legend (Sols Campionat Catalunya Històrics i Clàssics / Regularitat Sport) ➡️ Coeficient 8
 9. Memorial Abel Puig (Campionat de Catalunya / Copa Catalunya Ral·li de Terra / Ral·lisprint) ➡️ Coeficient 6
 10. Ral·li de Les Masies de Voltregà ➡️ Coeficient 6
 11. Ral·li Vidreres (Campionat de Catalunya / Copa Catalunya Ral·li de Terra / Ral·lisprint) ➡️ Coeficient 6
 12. RallyRACC (Copa Catalunya Ral·li de Terra / Ral·lisprint) ➡️ Coeficient 8
 13. 2000 Viratges ➡️ Coeficient 6

Puntuació

Per la classificació del Campionat de Catalunya de Ral·lis s’atribuiran els següents punts als participants
(pilot i copilot) d’acord amb lloc obtingut a la classificació general escratx de cada prova:
Posició:1r 2n 3r 4t 5è 6è 7è 8è 9è 10è 11è 12è 13è 14è 15è 16è 17è 18è 19è 20è
Punts: 30 26 23 2119 17 15 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

A més dels punts obtinguts per a la classificació general escratx, s’atorgarà un punt addicional per a cada escratx de tram cronometrat realitzat durant cada prova. Aquest punt s’atorgarà igualment al primer vehicle 2 rodes motrius, ja sigui FWD o RWD.

Rally_Lloret_2023_porsche_domenech
Nacho Mateo

Aquests punts addicionals es computaran sempre per la Classificació final del Campionat de Catalunya de Ral·lis o Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt o Terra, malgrat es descarti la prova on s’han aconseguit. En aquest cas, els punts es multiplicaran igualment pel coeficient de la prova.

Després de cada prova puntuable, i per a cadascuna de les classes, s’atribuiran uns punts als participants
(pilot i copilot) segons la seva classificació i d’acord amb el barem següent:
Posició: 1r 2n 3r 4t 5è 6è 7è 8è 9è 10è
Punts: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Per establir les Classificacions dels Campionats de Catalunya de Ral·lis de Terra i Asfalt els punts obtinguts d’acord amb el que s’indica als apartats anteriors, i el total s’ha de multiplicar pel coeficient de la prova considerada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments