«Zippo» encén el Rally Costa Brava 2023 i s’emporta el triomf

El primer ral·li puntuable per al Campionat d’Europa de Ral·lis Històrics, el 71 Rally Motul Costa Brava, ha aconseguit arrodonir un cap de setmana d’ensomni.

La parella italiana «Zippo» i Nicola Arena van sert l’equip més ràpid del ral·li i van guanyar la Categoria 3, superant els líders destacats Karl Wagner i Gerda Zauner, que finalment van acabar tercers per un problema mecànic. En la Categoria 4, la victòria va ser per «Lucky» i Fabrizia Pons, mentre que Tony Fassina i Marco Verdelli van guanyar la Categoria 2, repetint la victòria del 2022. En la Categoria 1, Ernie Graham i James O’Brien van aconseguir la victòria amb el seu Ford Escort Twin Cam.

Rally Costa Brava_2023
Nacho Mateo

El ral·li també va ser la primera prova del Campionat d’Espanya per a Vehicles Històrics (CERVH). Jordi Ventura i Josep Autet van guanyar en la categoria Pre-90, Rubén i Francesc Farrerons van guanyar en Pre-2000 i David Nogareda i Xavi Lozano van guanyar en Pre-81. En la categoria Classics, la victòria va ser per Pau de las Heras i Gerard Alsina, que van acabar entre els cinc primers de la categoria Velocitat, que inclou participants del Campionat d’Europa. En la categoria Open, els més ràpids van ser Marco Bianchini i Giulia Paganoni.

El trofeu #MotorDona al millor equip femení classificat en Velocitat va ser per Fabienne Pommier i Jacqueline Casamayou, amb el seu Alfa Romeo Alfetta GTV 2.0.

Nacho Mateo

En el Campionat català, Quim Manresa i Miquel Amblàs van guanyar en la categoria Velocitat amb el seu Subaru Impreza, seguits del Sierra Cosworth dels ja esmentats Ventura i Autet, i el Porsche 911 SC de Joan Riberas i Álvaro Menéndez.

A la modalitat de Regularitat Sport del CERVH, Asier Santamaría i Roberto Rentería van repetir la victòria que ja van assolir l’any passat en el Rally Costa Brava. En l’apartat de Regularitat, la victòria va ser per l’equip vencedor de Christophe Bru i Bernard Lafite, que van superar per poc als segons classificats, Carles Miró i Ivan Matavacas. El trofeu #MotorDona al millor equip femení classificat en Regularitat va ser per Amy Lerner i Sara Bossaert.

Rally Costa Brava_2023 Subaru Impreza
Nacho Mateo

En la Regularitat Sport del Campionat català, Moreno i Noguera van guanyar per davant de Ramon Dalmau i Antoni Moragas.