Vidales – Hereu no donen opcions als seus rivals al Ral·li La Llana – Ripollès 2023

La prova organitzada pel Motor Club Sabadell ha comptat amb 88 equips participants

L’equip format per Xavier Vidales i Jordi Hereu a bord d’un Skoda Fabia R5, es van endur la XXIV edició del Ral·li de La Llana-Ripollès, segona prova del Campionat de Catalunya, que s’ha disputat a l’entorn de Ripoll. Amb l’inici de temporada que estan duent a terme, segons ja al Rally Lloret de Mar, la parella de l’escuderia Terrassa van realitzar una altra exhibició de pilotatge sobre asfalt per les carreteres ripolleses.

Vidales i Hereu es van posar al capdavant des del primer tram, sense donar cap opció als seus rivals. A poc a poc, van anant ampliant el marge sobre l’equip oficial Hyundai Espanya, format per Francisco López i Borja Odriozola, que es mantenien en segona posició fins a la primera passada pel tram de Llaès durant la tercera secció, quan patien una punxada de pneumàtic que els feien dir adéu a la prova.

Llavors, els tercers classificats, Alejandro Mauro i Diego Sanjuán, amb un altre Skoda Fabia, aquest amb la versió Evo, es col·locaven en la segona posició final, a 2 minuts i 41 segons dels seus companys d’escuderia i guanyadors de la prova.

Rally_LaLlana_ Alejandro Mauro
Francesc Rodríguez

La tercera posició final ha estat per a l’equip integrat per Marià Parés i Eduard Ferran amb un tercer Skoda Fabia R5, en aquest cas de l’Escuderia Biela Club Manresa, la qual cosa ha fet que, com ja ve sent habitual als campionats nacionals, tres Skoda hagin ocupat els tres primers llocs de la classificació general.

Xavier Domènech i la seva copilot Susanna Cercadillo, de l’Escuderia Motor Club Sabadell, s’han classificat en quart lloc de la general amb el seu Porsche 997 GT3 RS, i han estat els primers classificats en l’apartat de vehicles de dues rodes motrius posteriors. La parella ha sapigut extreure el màxim partit del seu cotxe quan els trams els hi eren més favorables i han guardat la roba quan la situació així ho exigia.

Rally_LaLlana_2023 Gil Membrado
Nacho Mateo

El jove pilot Gil Membrado i el seu copilot Manel Muñoz, amb un Ford Fiesta Rally4, que debutaven en aquesta prova, han aconseguit una magnífica cinquena posició i han estat els primers de la categoria de dues rodes motrius davanteres, per davant de Marc Comas i Lorena Romero al volant d’un Skoda Fabia R5 molt més potent.

Sorpresa al VolantRACC. L’actual campió de Catalunya de Promoció, Arnau Bartés, i el seu copilot, Miquel Velilla, han realitzat el debut somiat al volant del Peugeot 208 1.2 PureTech de la FCA (Federació Catalana d’Automobilisme).

Rally_LaLlana_VolantRACC
Nacho Mateo

La jova parella s’imposava a uns rivals més experimentats com son Pol Gómez i Pablo Sánchez després d’un igualat inici de ral·li. La segona part de la prova ha estat però per a Bartés que va ser capaç d’augmentar les diferències per endur-se el triomf final.

Van completar el podi de la prova Aleix Arcarons i Christian Gómez tot i un inici de ral·li molt complicat quan es sortien al primer quilòmetre del primer tram però podien reparar i continuar en cursa realitzant una bona remuntada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments