L’Autobianchi de García – Giralt s’emporta el Rally Catalunya Històric 2023

El Rally Catalunya Històric és una de les cites més importants del calendari de ral·lis per a vehicles clàssics en carretera tancada a casa nostra. Enguany, per la setena edició, ha comptat amb un recorregut de 433,54 km i 138,81 km de regularitat en 10 trams amb seu a Salou.

Juan Pedro García i Sergi Giralt, amb 22,7 punts, es van endur la categoria de Regularitat, mentre que en la categoria de Regularitat Sport, l’equip triomfador va ser el format per Jordi Fanlo – Daniel Robledillo, amb 44,4 punts.

L’Autobianchi A112 Abarth s’emporta la prova en regularitat

L’equip format per Juan Pedro García – Sergi Giralt va guanyar la categoria de Regularitat amb el seu Lancia Autobianchi A112 Abarth. Amb una puntuació de 22,7 punts, van ser capaços de mantenir-se a la primera posició des del final de la primera jornada fins a la línia d’arribada.

Rally_Catalunya_Històric_2023_ Bardolet Jimenez seat 1400B
Nacho Mateo

A la segona posició, es trobava l’equip format per Josep Maria Bardolet – Carles Jiménez, guanyadors de l’any anterior amb el seu Seat 1400B. La parella va entrar a només uns pocs punts per darrere dels guanyadors, amb una actuació de menys a més. En tercera posició, va acabar l’equip format per Francesc Segú – Miquel Molist, amb el seu Volkswagen Golf GTI 1.8, que van aconseguir amb un bon final en el qual van superar a Carles Miró – Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) i a Miguel Ángel Madrazo – Xavier Pérez (Subaru Impreza).

Jordi Fanlo – Daniel Robledillo guanya la Regularitat Sport

En la categoria de Regularitat Sport, l’equip guanyador va ser el format per Jordi Fanlo – Daniel Robledillo, amb el seu Porsche 911 SC. Amb una puntuació de 44,4 punts, es van mantenir la primera posició tot i la gran pressió que van rebre de Ramon Dalmau – Toni Moragas (BMW 325i), guanyadors de la categoria l’any anterior.

Rally_Catalunya_Històric_2023_ Porsche
Nacho Mateo

El Volant RACC Clàssic, que enguany es va convocar per primera vegada per als vehicles d’entre 1979 i 1993 que s’utilitzaven en aquesta fórmula de promoció del RACC, ha estat per a l’equip vencedor de la categoria de Regularitat, García–Giralt, amb un Autobianchi A112. Aquesta victòria demostra la competitivitat que continuen tenint aquests vehicles. En la modalitat de Regularitat Sport, l’equip que es va imposar va ser Pau Romero – Ferran Soles, amb un Peugeot 205 Rallye.

A més de la competició, el Rally Catalunya Històric va acollir la Trobada RACC de Cotxes Clàssics, amb la participació de 100 vehicles. Aquesta trobada va permetre que tots els participants visquessin l’ambient del ral·li i gaudissin de la seva passió per aquest esport sortint des del mateix pòdium a Salou i realitzant el primer tram de la jornada de dissabte.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments