Els catalans al Rallye Tierras Altas de Lorca 2023: triomfs, punxades i problemes tècnics

El Rallye Tierras Altas de Lorca, segona prova de la temporada del SCER i també segona sobre terra de la temporada del Campionat d’Espanya de Ral·lis de Terra (CERT) va tenir lloc el passat cap de setmana a la Múrcia. Els pilots catalans van tindre actuacions destacades.

Jordi Mercader, copilot inseparable de Joan Vinyes, va ser el primer català classificat en acabar en setena posició al volant del nou Hyundai i20 Rally2. Van fer una actuació sòlida durant tota la cursa estan sempre entre els deu millors del ral·li.

Xavi Vidales i Jordi Hereu van tenir una actuació de menys a més. Van començar el ral·li en catorzena posició a la general però mica en mica van augmentar el ritme en la que era només la tercera cursa al volant del l’Skoda Fabia R5 sobre terra per aconseguir la vuitena posició.

Hyundai i20 rally2 teo martin jan solans
RFEdA

Jan Solans no va poder quallar la magnifica actuació sobre els trams de terra murcians per culpa dels problemes tècnics del seu Hyundai i20 Rally2. L’equip de Teo Martín va solucionar els problemes tècnics en la unitat del català però ja va començar el ral·li amb una penalització de 1 minut i 40 segons. El petit dels Solans va remuntar fins la cinquena posició però de nou probklemes tècnics el feien caure fins la dotzena plaça final.

Tanmateix, Marc Comas i Laura Camps van acabar en divuitena posició final amb el seu Skoda Fabia R5. Eduard Pons que sortia al costat de Carlos Del Barrio havia d’abandonar després d’una doble punxada al seu Skoda Fabia, mateix motiu que els va deixar fora a la primera cita a Auga.

Sergi Pérez i Lorena Romero intractables

El ritme de la Beca Junior queda palès en el resultat aconseguit per als dos catalans que van acabar en primera i segona posició. Sergi Pérez i Gil Membrado van aconseguir una setzena i dissetena posició a la general acabant molt a prop de cotxe Rally2.

En Sergi Pérez i la Lorena Romero han començat la temporada de forma immillorable amb dos triomfs consecutius sobre asfalt a Córdoba i sobre terra a Lorca. El campionat es fica molt de cara, tot i que encara falten moltes proves, però l’autoritat dels catalans amb la qual han aconseguit els triomfs els fan clarament candidats al títol.

Sergi Pérez - Lorena Romero Peugeot 208 Rally4 Lorca 2023[1]
RFEdA

Com va passar a Córdoba, la gran amenaça de Pérez va ser Sito Español, de fet l’andorrà es va col·locar líder després d’un segon tram estratosfèric però en el tercer van patir un aparatosa sortida de carretera (afortunadament sense conseqüències) que el va deixar fora de la cursa i amb un zero en el seu recompte de punts.

Segona victòria 🥇 consecutiva a la beca i al Trofeu 2RM del SCER, en un Ral·li Tierras Altas de Lorca que no va ser fàcil.🥵

Sergi Pérez

Tot i que la terra és la superfície en la qual major bagatge acumula Gil Membrado des de l’inici de la seva trajectòria com a pilot, el d’Olost ha hagut d’adaptar-se aquesta vegada a uns trams ràpids i estrets, sobre un ferm molt àrid, replet de pedres, amb una orografia completament diferent als ral·lis bàltics on havia corregut fins ara el jove pilot català.

gil membrado manel muñoz ford fiesta rally4 Lorca 2023
RFEdA

Ens ha anat molt bé aquest ral·li, en el qual hem aconseguit la segona posició de la Beca Júnior RTS i el nostre primer ‘scratch’. Hem après molt, i al mateix temps també hem gaudit competint per primera vegada en trams tan ràpids com els de Lorca, així que podem dir que s’han complert tots els objectius».

Gil Membrado

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments