El RallyRACC 2023 comença a sumar

El RallyRACC Catalunya 2023 tindrà la condició de prova del SCER enlloc del Camoionat del Món, tot i això la prova catalana serà una de les sis curses en les quals participaran els sis equips seleccionats pel programa FIA Rally Star.

Aquest programa té com a objectiu preparar joves talents per a la seva posterior promoció al mundial de ral·lis, i els seus participants seran escollits prèviament després de superar les cinc finals continentals FIA Rally Star i la guanyadora de la final femenina, de les àrees geogràfiques d’Àfrica, Àsia-Pacífic, Europa, Orient Mitjà i les Amèriques.

Els sis millors equips seleccionats a Itàlia a primers de maig afrontaran un programa compost per sis ral·lis internacionals distribuïts per tota Europa, quatre sobre terra i dos sobre asfalt, i el RallyRACC serà un d’ells.

Per ser seleccionats, els pilots hauran de mostrar les seves qualitats en sessions de prova sobre terra i asfalt, entrenament físic i mental, treball en els reconeixements, relació amb els mitjans de comunicació i amb l’equip de mecànics. Els 4 millors pilots que hagin demostrat tenir el major talent s’asseguraran una oportunitat de somni: disputar el Campionat FIA Júnior WRC de 2024.

La temporada de ral·lis es desenvoluparà entre els mesos de juny i novembre i els pilots competiran amb unitats Ford Fiesta Rally3 idèntics, preparats per M-Sport Polònia i calçats amb pneumàtics Pirelli. El calendari de ral·lis en el qual participaran és el següent:

  • Rally San Marino, Itàlia (terra), 16 i 17 de juny
  • Rallye Weiz, Àustria (asfalt), 13-15 de juliol
  • Rally Nova Gorica, Eslovènia (asfalt), 22-24 de setembre
  • Rally Saarema, Estònia (terra), 6 i 7 d’octubre
  • RallyRACC Catalunya (terra), 20-21 d’octubre
  • Lausitz Rallye, Alemanya (terra), del 9 a l’11 de novembre

La presència de la FIA Rally Star al RallyRACC Catalunya és una gran notícia per als aficionats catalans i se suma al Supercampionat d’Espanya de Ral·lis, per al Campionat de Catalunya de Ral·lis i per al Volant RACC–Trofeu Mavisa. A nivell nacional, el RallyRACC Catalunya també serà puntuable per a la Peugeot Rally Cup Ibérica, la Beca RTS Júnior i la nova Clio Trophy Spain Terra.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments