Marià Parès i Eduard Ferran s’imposen en el Ral·li Ciutat de Valls 2023

Es tracta de la prova més destacada de la temporada d’asfalt a la demarcació de Tarragona

Des dels primers compassos de la competició, els Porsche van ser els principals rivals de la parella Parès-Ferran. Riberas – Circuns, al volant del potent Porsche 911 GT3, eren segons però una petita sortida de carretera en la part inicial del tercer tram de la prova, Segura, van fer que abandonessin, deixant el camí lliure als líders.

La parella Parès-Ferran van aprofitar aquesta oportunitat i van demostrar la seva gran habilitat al volant del Skoda Fabia R5 . Van anar de menys a més, millorant els seus temps en cada tram cronometrat, fins a aconseguir la victòria final deixant enrere tram a tram a l’altre Porsche, el de David Espasa i Etna Espasa. Els seus temps van ser els més ràpids en vuit dels 10 trams cronometrats que constava la prova tarragonina, demostrant la seva gran adaptació al cotxe txec.

Altres actuacions destacades

A més de la victòria de Parès i Ferran, també hi va haver altres fets destacats en la competició. En tercer lloc del podi final es van situar Pablo Gonzalez i Gerard Bellver, amb un petit Peugeot 106. La parella van començar sisens a la general després dels primers dos bucles. No obstant això, van realitzar una gran actuació en la tarda nit, encadenant grans temps i millorant la seva posició fins a aconseguir la tercera plaça del podi.

peugept 106 valls GONZALEZ-BELLVER
Nacho Mateo

En quart lloc, van acabar Ruben Muñoz i Miquel Lorenzo al volant d’un Renault Clio Rally5, i tancant el top 5, es va situar un altre Porsche, en aquest cas GT3 996 de Salvador Canals i Albert Roger. .

Les copes en joc a Valls

El Ral·li Ciutat de Valls 2023 va viure la disputa de la Challenge Saxo 8v i la primera prova puntuable del Campionat de Catalunya de Promoció del 2023 així com el VolantRACC.

A la Challenge es començava amb un ritme espectacular i força alt per part d’Agustín Garcia i Sonia Montilla, que no eren només els primers de la Challenge Saxo 8v, sinó que es jugaven el lideratge del Campionat de Catalunya de Promoció, seguits per Eric Banús i Rubèn Muñoz que començaven amb bon ritme, però que a poc a poc eren superats per Quim Quiñonero i Marc Gutiérrez, fins que a la segona passada pel tram de Segura, patien una sortida de carretera que els obligava abandonar.

Peugeot 106 San Andrés valls 2023
Nacho Mateo

Per la tarda Agustín Garcia i Sonia Montilla es sortien en el primer pas per Vallespinosa. Aquest fet deixava el primer lloc de la Challenge Saxo 8v a Eric Banús i Rubén Muñoz, seguits per l’equip David Morgandas i Silvia Simo que estava fent un ral·li sense arriscar més del compte, i el tercer lloc era per l’altre equip 100% femení de Marta Jane i Sandra Heras que seguien amb el seu objectiu de sumar quilòmetres a la seva experiència d’iniciar-se al món dels ral·lis.

Pel que fa al campionat de Catalunya de Promoció, Jordi San Andrés i Carlos Cabrero s’emportaven el triomf amb el petit Peugeot 106 per davant de Xavier Ros i Mireia Bartés amb un 206.

Pol Gómez i Pablo Sánchez estrenaven aquest cap de setmana el seu caseller de victòries al VolantRACC en fer-se amb la victòria de la segona cita de la temporada a Valls, fet que els situa ara al cap del campionat. Gerard Julià va finalitzar segon en el seu debut amb el seu nou copilot, Isaac Pujol. El podi de la prova tarragonina el van completar els vencedors de la primera cursa de la temporada, Arnau Bartés i Miquel Velilla que van arrossegar problemes tècnics en el seu cotxe des del primer tram.

Una llàstima la falta d’inscrits que va viure la prova, on no va arribar a la cinquantena, tot i un itinerari molt complert, amb trams llargs i mundialistes, i d’altres curts i més tècnics. Esperem que en futures proves del campionat de Catalunya que es disputin a les demarcacions de Tarragona o Lleida la llista d’inscrits sigui més copiosa i que l’esforç de les organitzacions es vegi recompensat amb l’interès dels participants.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments