Coneixem La Retirada, l’esdeveniment de motor per a tota la família que es celebrarà a Camprodon els propers 13 i 14 de maig

Si ets un apassionat del motor, has de conèixer La Retirada, un esdeveniment que reuneix a tots aquells que volen gaudir d’un cap de setmana ple de diversió i aventura al voltant del món dels cotxes.

A La Retirada, els participants tenen la possibilitat de gaudir d’un ral·li turístic no competitiu que transcorre per la Vall de Camprodon, el Ripollès i l’Alta Garrotxa. Aquest esdeveniment, que es durà a terme els dies 13 i 14 de maig, està pensat per a tota la família i és una oportunitat única per descobrir paisatges impressionants a bord del teu vehicle preferit.

Què costa i què obtens a La Retirada?

A més de gaudir d’un cap de setmana diferent i ple d’emoció, els participants tenen accés a un ampli ventall d’activitats i serveis que fan de La Retirada una experiència única:

 • El millor ambient al millor enclavament possible: La Retirada es celebra en un entorn privilegiat, envoltat de paisatges naturals espectaculars. A més, l’organització cuida fins al mínim detall perquè els participants puguin gaudir d’un ambient agradable i acollidor durant tot el cap de setmana.
 • Simuladors de pilotatge de darrera generació per a nens i grans: si vols posar a prova les teves habilitats al volant sense moure’t del lloc, a La Retirada hi ha simuladors de pilotatge de darrera generació que et sorprendran. A més, hi ha un concurs amb un premi espectacular per als guanyadors.
 • Expositors relacionats amb el motoresport: a La Retirada també hi ha espai per als expositors relacionats amb el món del motor. Així, els participants podran conèixer les últimes novetats i tendències en aquest àmbit i descobrir nous productes i serveis que els interessin.
 • Fira d’artesans de la vall de Camprodon amb degustacions.
 • Trofeu per als cotxes més interessants i detall per a cada participant.
 • Circuit de karts elèctrics per als més petits: els nens també tenen un lloc especial a La Retirada. Hi ha un circuit de karts elèctrics per a nens a partir de 3 anys.
 • Jocs i inflables per la mainada.
la-retirada-2022

El preu per vehicle és de 40 € (les dues rutes) i de 30 € una sola ruta.
El nombre d’ocupants del vehicle és lliure, sempre que es compleixi amb les limitacions d’aquest.

Challenge Rallycracks Ral·li Selecció By Kuruma

La Challenge Rallycracks Ral·li Selecció By Kuruma és una de les activitats més esperades de «La Retirada». Aquesta competició tindrà lloc el 13 de maig al pavelló vell de Camprodon i està oberta a tothom que sigui major de 16 anys i que no hagi tingut llicència de pilot amb anterioritat.

La selecció consistirà en un sol intent en un simulador de ral·lis de l’empresa especialitzada Kuruma en un tram de terra. El participant que aconsegueixi el millor temps serà el guanyador i tindrà com a premi participar al Ral·li de Tàrrega d’aquest any amb el Ford Focus de la Challenge Rallycracks. (Consultar bases*)

la-retirada-2022

Així que, si ets un amant del motor i vols demostrar les teves habilitats en un simulador de ral·lis i a l’hora comença en el món dels ral·lis, no et pots perdre aquesta oportunitat única de participar en la Challenge Rallycracks Ral·li Selecció By Kuruma. Per només 20€ pots fer la teva inscripció el mateix 13 de maig presencialment i de retruc acabar competint en un ral·li del Campionat de Catalunya.

Les activitats

Les activitats es desenvoluparan principalment al pavelló vell de Camprodon, on el mateix dissabte dia 13 de maig a les 10 del matí s’iniciarà la fira de mostres i activitats obertes a tothom.

A l’interior del pavelló, es realitzaran activitats per a tota la família. Per als més petits, hi haurà un circuit de Karts elèctrics, inflables i altres jocs per als nens de 3 a 10 anys. Per als adults hi haurà simuladors de pilotatge de darrera generació, així com servei de bar. A l’exterior, hi haurà una Foodtruck amb productes de la Vall i vehicles de competició exposats.

Com a novetat d’aquest any, tots els visitants que no vulguin participar a les diferents rutes podran exposar el seu vehicle al carrer dels Llandrius, mitjançant una petita contribució per ajudar a l’Escuderia Rallycracks organitzadora de l’esdeveniment. Amb la col·laboració de 5€ s’enduran un lot d’adhesius de la primera edició i dos més de la present. A la zona dels jardins del Pont Nou, hi haurà una petita exposició de vehicles, amb la finalitat d’adreçar els possibles visitants de la vila que així ho desitgin, a fer un cop d’ull als actes que es desenvoluparan al pavelló vell i els voltants.

L’organització ha previst un espai al carrer Llandrius per exposar i aparcar tots els vehicles participants durant tot el cap de setmana. Cada participant tindrà la seva plaça assignada a aquest carrer durant tot l’esdeveniment.

la-retirada-2022
RallyCracks

Un dels punts destacats d’aquesta edició de La Retirada és la Ruta dels 5 Miradors, que es disputarà el dissabte i que ofereix un recorregut espectacular pels paisatges més bonics de la Vall de Camprodon. Els participants hauran de localitzar les 5 coordenades/ubicacions on hi trobaran una pista que els portaran als establiments on els segellaran els seus carnets de ruta. Aquesta aventura és una excel·lent oportunitat per passar temps amb família o amics i descobrir la bellesa natural d’aquesta comarca.

Per als més aventurers, també s’ha preparat una activitat de geocaching, que permetrà als participants localitzar altres punts d’interès a través de pistes que els portaran a establiments on també hauran de segellar els seus carnets de ruta. Aquesta activitat es pot realitzar combinant el cotxe com a peu, i és una manera divertida de descobrir nous llocs a la Vall de Camprodon.

Per als amants del motor, hi ha una gran varietat d’activitats al pavelló vell de Camprodon, on es podrà gaudir de simuladors de pilotatge de darrera generació i circuits de karts elèctrics per als més petits. També hi haurà una zona d’exposició de vehicles de competició i una foodtruck amb productes típics de la Vall de Camprodon.

Diumenge, la ruta clàssica

La ruta de La Retirada, que dona nom a l’esdeveniment, arrencarà diumenge de bon matí al Carrer LLandrius, on es procedirà a la formació d’un parc tancat amb tots els vehicles participants d’aquesta segona edició de La Retirada. En el moment de recollir la documentació, tots els participants seran informats de l’hora exacta en què han de situar el seu vehicle en l’esmentat carrer. L’organització ha previst aquesta mesura per fer més fluida aquesta tasca i ordenar els vehicles seguint un criteri.

Seguidament, es procedirà a fer un petit «breafing informatiu«, on s’exposaran diferents punts a tenir en compte per al correcte desenvolupament d’aquesta bonica activitat. L’organització té com a objectiu que tothom passi un gran cap de setmana en família, gaudint de la Vall i dels seus vehicles.

La_Retirada
RallyCracks

Completar la totalitat de les dues rutes dissenyades per aquesta segona edició de La Retirada significa completar i segellar dos carnets de ruta, que estaran repartits al llarg d’un recorregut d’aproximadament 160 km pel Ripollès i l’Alta Garrotxa. Els participants no estan obligats a seguir cap de les dues rutes, però es recomana seguir el llibre de ruta preparat per al diumenge, com a mínim els primers 5 km, ja que en el transcurs d’aquests primers quilòmetres hi ha preparada una bona sorpresa.

A les 14:30 hores, es procedirà a l’entrega de records i trofeus per a tots els participants, així com dels trofeus previstos per l’organització, al Carrer Llandrius. En aquest punt, a mesura que els participants vagin arribant, es formarà un parc tancat de vehicles, i aquests restaran en exposició fins a la finalització de tots els actes.

Els premis

La Retirada no és una prova competitiva, però hi haurà un record per a totes i tots els participants que s’hagin inscrit a les dues rutes.

A més, entre tots els vehicles exposats durant el cap de setmana, s’atorgaran els següents premis amb els corresponents trofeus:

La_Retirada
RallyCracks
 1. Premi al vehicle més admirat. S’escollirà entre tots els exposats durant tot el cap de setmana.
 2. Participants més virals. Els guanyadors es decidiran entre les fotografies compartides a les xarxes socials de Rallycracks durant la ruta de dissabte.
 3. Participants més originals (es poden anar vestits d’època, disfressats, etc.).
 4. Vehicle que vingui de més lluny.
 5. Vehicle més antic. El jurat seran els propis membres de l’Escuderia Rallycracks, i els guanyadors dels trofeus podran ser els protagonistes del cartell de la següent edició de La Retirada, segons el criteri de l’organització.
 6. Entre els finishers que hagin aconseguit segellar tots els controls dels carnet de les rutes de dissabte i diumenge es sortejarà una experiència de copilotatge.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments