El calendari 2024 del WRC comença a prendre forma

El promotor del WRC té la mirada posada en la confecció del calendari 2024 amb noves localitzacions

Després del fracàs en incloure una prova del Campionat del Món de Ral·lis a l’Aràbia Saudita aquesta mateixa temporada, el promotor del WRC ja treballa per fer realitat aquest somni la temporada que ve tenint un calendari de 14 proves amb els Estatus Units també trucant a la porta.

En declaracions a motorsport.com, el director d’esdeveniments del WRC, Simon Larkin, comentava:

La nostra ambició són 14 proves. Crec que estarem força contents amb 14 ral·lis per al futur a mitjà termini

Crec que és el millor per als equips quant a proves, logística i transport. No té sentit augmentar el nombre de proves, no som com MotoGP o la Fórmula 1, que poden fer carreres consecutives. No ho volem fer.

Si tindrem 14 esdeveniments, cada un ha de ser un capítol únic de la història de la temporada i crec que si podem aconseguir fer un esdeveniment de l’Orient Mitjà per al proper any, que és el pla, crec que estaríem molt contents amb l’aspecte i la sensació de cada esdeveniment individual. Crec que el que ens falta és un ral·li a l’estil del desert.

subaru usa
©️ Subaru Motorsport USA

El promotor vol una cursa als Estats Units

Els plans per portar el WRC als Estats Units s’han intensificat els últims mesos, s’espera que al setembre se celebri una prova candidata on es decidirà si l’esdeveniment està llest per unir-se al WRC el 2024.

Si anem als Estats Units, només ho hem de fer amb un context esportiu, però amb un esdeveniment. Ha de ser alguna cosa més que arribar amb els cotxes i córrer un ral·li.

Simon Larkin

Hem d’assegurar-nos que tenim tot l’entreteniment i els elements bàsics que entretindran els aficionats nord-americans. Ells són molt diferents, els ral·lis és una cosa en què els educarem. Així que tenim més especials d’exhibició com les anomenen allà, o les súper especials com les que fem a Mèxic.

Simon Larkin

«Hem d’assegurar-nos que comptem amb el model adequat, perquè l’última cosa que volem és anar a un lloc com els Estats Units i que sigui un esdeveniment que no atregui els nord-americans.

Simon Larkin

Sabem que tenim molts fans incondicionals als Estats Units, perquè podem veure’l en els que veuen WRC+ i en els que segueixen les xarxes socials. Ens prendrem el nostre temps per assegurar-nos que ho fem bé.

Simon Larkin
RallyRACC Toyota Yaris Rally1
© Nacho Mateo

Europa no vol baixar del tren

El Regne Unit també es manté en la lluita amb la candidatura del Ral·li d’Irlanda del Nord segon Larkin:

Estem intentant fer tot el que podem i això inclou participar activament a les converses amb els socis comercials, de manera que les mantenim paral·lelament a les converses amb el govern.

El RACC també s’ha reunit en dues ocasions amb els representants del promotor del WRC aquest mateix any. La primera trobada va ser en la cita inaugural de la temporada, al Rallye Monte-Carlo i fa uns dies a Portugal es va repetir per intentar recuperar el lloc de la cita catalana al calendari mundial. Les opcions segueixen vives i per ambdues bandes creuen que el RallyRACC és una prova amb el nivell per ser al campionat del món.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments