Mauro i Sanjuan s’emporten un Rally Empordà 2023 sota l’amenaça de pluja

En un dia rúfol i amb meteorologia variable, Alejandro Mauro va estrenar el seu compte de victòries a casa nostra

El pilot mexicà i el seu copilot Diego Sanjuan va aconseguir el triomf al Rally Empordà aprofitant l‘abandonament del seus principals rivals, Xavi Vidales i Jordi Hereu, després del segon tram del ral·li, Santa Pellaia. El guanyador del ral·li de La Llana va patir una punxada en els últims metres del tram que el va fer desllantar i sortir-se curiosament després de superar la cèl·lula de temps.

Així doncs el camí quedava lliure perquè Mauro aconseguís l’esperat primer triomf, això sí, havia d’encertar en la munta de pneumàtics en un ral·li configurat amb 4 trams seguits sense assistència en cada un dels bucles i l’amenaça de pluja anant en augment.

rally_Empordà_2023_Domenech_Cercadillo_Porsche_997 GT3
Nacho Mateo

El pilot mexicà no va fallar i es va endur cinc escratx de vuit possibles deixant al final del ral·li a Xavier Doménech i Susanna Cercadillo a mig minut de diferència. L’equip a bord del Porsche 997 GT3 no es van donar per vençuts amb facilitat i van aconseguir dos millors registres en les segones passades per Els Àngels i Santa Pella col·locant-se a només 14 s del pilot mexicà, la qual cosa el va obligar a reaccionar en els dos últims trams de la prova.

Tancant el podi trobem a Eduard Viñolas i Isaac Borrell al volant del Skoda Fabia R5 que van saber imposar la seva moderna maquinaria per davant d’uns clàssics de la zona, Jordi Ventura i Josep Autet. La parella del ja mític Ford Sierra Cosworth quallaven una gran actuació tot i alguns problemes tècnics del veterà cotxe que es podien solucionar per arribar a final de ral·li.

Gran ritme a les copes

Gran igualtat al campionat de Catalunya de Promoció, Banús va començar imposant molt fort el seu ritme però Edgard Pérez i Jordi San Andrés van ficar-li les coses difícils. Banús es va emportar quatre millors registres dels vuit possibles, mentre que Pérez s’enduia el millor temps en el primer pas per Santa Pellaia i San Andrés en les dos passades per La Ganga.

rally_emporda_banus_saxo
Nacho Mateo

Triomf també de Banús a la Challenge Saxo, seguit d’Agustín Garcia i Quim Quiñonero en tercera posició final.

Després d’un Valls llastrat pels problemes tècnics del seu Peugeot 208, Arnau Bartés i Miquel Velilla van aconseguir un aclaparador triomf al Rally Empordà dins del VolantRACC. Els actuals campions de Catalunya de Promoció van fer un primer bucle immaculat aconseguint tots els escratx possibles que ampliaven en la segona passada per Els Àngels aconseguint en total cinc millors temps, llavors es van dedicar a administrar l’avantatge fins a final de ral·li.

rally_Empordà_2023_Bartes_volantRACC
Nacho Mateo

Aleix Arcarons i Christian Gómez aconseguien els tres últims escratx, i pujaven a la segona posició que és el seu millor resultat des que va començar el campionat. Gerard Julià i Isaac Pujol també aconseguien el podi en un intens duel amb Pol Gómez i Pablo Sánchez, a qui han acabat prenent la tercera posició a l’última cronometrada per menys d’un segon.

Bartés i Velilla acaben la primera meitat de temporada al capdavant de la taula de punts.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments