Pons – Planell s’emporten el triomf a la segona prova de la temporada 2023 de la Challenge RallyCracks a Castelserás

El tram de 12,8 km va resultar ser molt tècnic i complicat per a tots els participants

A la petita població de Castelserás, a la comarca del Baix Aragó, es va disputar aquest passat cap de setmana la segona prova de la Challenge RallyCracks. Una cita complicada ja que el tram de 12,8 km va resultar ser molt tècnic, revirat i amb moltes trampes per als participants.

Miquel Pons i Carles Planell van ser els clars dominadors de la Challenge, marcant tots els millors registres en cada una de les quatre passades de les que comptava la prova. La velocitat de la parella catalana va quedar demostrada en les incursions entre els cinc primers classificats de la prova, per davant de vehicles tècnicament superiors.

Tot i el domini que van demostrar l’alt ritme que van dur els hi va provocar algun ensurt com explicava Pons al final del ral·li:

“Vam fer una primera passada a l’atac que ens va permetre agafar distància i liderar amb un ritme força còmode i sense errors. Al tram B2 vam tenir un «susto» en tocar una pedra en un interior acabant amb el volant tort i obligant-nos a reparar a l’assistència. Molt contents amb el ritme que vam portar i ja amb ganes de tornar-hi el 4 de Juny a Albalate

Un altra parella experimentada com la formada per Dani Muntadas i Marta Ylla van acabar en segona posició. L’experiència al volant d’aquest cotxe va permetre extreure tot el seu potencial per aconseguir un bon grapat de punts de cara a la classificació general.

Muntadas destacava el complicat que era el tram i com la segona posició és un bon resultat de cara les properes curses “un ral·li amb un tram exigent de pilotatge, tècnic i molt ratoner. Tot i fer uns bons temps no teníem el ritme del Miquel Pons i vam decidir atacar el just per conservar una molt bona segona posició.”

Després de les dues primeres curses del campionat tots dos pilots copsen les dues primeres posicions al campionat separats per només dos punts.

Èxit per l’organització

Entre els dos primers classificats i la resta es va obrir un forat que va saber aprofitar el pilot local Enrique Omedes per aconseguir un ajustat podi a la Challenge. Omedes, que a part de participant també era l’organitzador de la prova, va aconseguir pujar al tercer esgraó, una satisfacció doble pel podi i per la bona organització de la cursa.

Tancant el top5 trobem a Dot en quarta posició i a Carrillo en cinquena, el primer s’ha pogut treure el mal sabor de boca de l’abandonament patit en la primera cursa. Mentre que Carrillo acabava tot just davant d’Olivé, que era finalment sisè.

La propera cursa, també a l’Aragó, serà el 4 de juny a Albalate.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments