Els més joves i les seves copes al Rally Empordà 2023

L’Empordà ens ha deixat actuacions ben destacables entre els pilots més joves de la Challenge Saxo 8V, Promoció i VolantRACC

Aquesta tercera prova de la Challenge Saxo 8v comptava amb els  mateixos 6 equips que van participar el Ral·li Ciutat de Valls. Però a l’Empordà qui començava a marcar el ritme era l’equip format per Eric Banús i Rubén Muñoz que igual que l’any passat demostraven que eren l’equip a batre aquí a l’Empordà, i no només a la challenge també deixava clar que el seu objectiu era l’absolut del Campionat Catalunya Promoció.

Agustín García i Sonia Montilla, eren segons a la challenge i quarts de Campionat Catalunya Promoció, en un inici de ral·li a la defensiva i controlant la competència, amb Quim Quiñonero i Marc Gutierrez en tercer lloc que es recuperaven de l’accident de Valls i van  plantejar un ral·li de menys a més. Quarts eren David Morgadas, aquesta  vegada acompanyat per Miquel Contreras, que feien el seu ral·li, per tancar el top5 en aquesta copa trobàvem a l’equip femení format per Laura Banús i Mar Pladellorens que plantejaven el ral·li amb l’objectiu de finalitzar-lo. Per desgràcia l’altre equip femení del Motor Igual Junior Team de Marta Jane i Sandra Heras van abandonar per un accident.

Les coses no van canviar durant tot el ral·li amb Eric Banús i Rubén Muñoz aconseguint tots els escratx de la Challenge Saxo 8v, i cinc dels vuit del Campionat Catalunya Promoció, apuntant-se el màxim de punts addicionals del tram especial que era la segona passada per Santa Pellaia. Els segons classificats a la Challenge Saxo 8v eren l’equip format per Agustín García i Sonia Montilla, que classificaven quarts del Campionat Catalunya Promoció. Els tercers i tancant el pòdium de la Challenge Quim Quiñonero i Marc Gutiérrez.  

Nacho Mateo

Al Campionat de Catalunya de Promoció segona posició per la parella Pérez-Cámara seguits de Jordi San Andrés-Carlos Cabrero, vencedor també al Trofeu Júnior.

La propera cursa serà la quarta programada de la temporada per a la  Challenge Saxo 8v i coincidirà amb la tercera del Campionat Catalunya Promoció 2023. Serà després de l’estiu i amb canvi de superfície de l’asfalt a la terra, en aquest cas a la ciutat de Cervera (Lleida), coincidint amb el quart  Memorial Abel Puig els dies 1 i 2 de setembre.

Equador del VolantRACC amb molta igualtat

Els guanyadors de la primera cita del calendari, el 24è Ral·li de La Llana Ripollès, Arnau Bartés i Miquel Velilla, van aconseguir un nou triomf que els permet recobrar el lideratge del campionat tot just quan s’arriba a l’equador de la temporada, gràcies també al tercer lloc assolit al 13è Ral·li Ciutat de Valls.

Els campions de Catalunya de Promoció no van donar cap opció als seus rivals en les primeres passades pels quatre trams que formaven part del recorregut de la prova organitzada per l’Escuderia Baix Empordà. Cinc millors temps en els cinc primer trams van ser el fonament de l’èxit aconseguit a la Bisbal de l’Empordà.

rally_Empordà_2023_Bartes_volantRACC_Peugeot
Nacho Mateo

Aleix Arcarons i Christian Gómez van millorar les seves prestacions a mesura que avançava la prova, signant els tres últims escratx i consolidant així la segona posició, el seu millor resultat fins al moment en el campionat.

Gerard Julià i Isaac Pujol també van anar guanyant terreny amb el pas de la jornada, protagonitzant un intens duel amb Pol Gómez i Pablo Sánchez que els permetia ascendir a la tercera posició en l’última especial per menys d’un segon.

Amb els guanyadors del 13è Ral·li Ciutat de Valls, en quarta posició en aquesta tercera prova, completen la primera meitat de la temporada en segon lloc del VolantRACC, seguits per Aleix Arcarons i Christian Gómez, que avancen una posició. Gerard Julià i Isaac Pujol, amb dos podis consecutius, ocupen ara la quarta posició del campionat. Els quatre primers equips classificats estan separats per 13 punts.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments