Neuville acaba amb la sequera de Hyundai al Ral·li de Sardenya 2023

En un gir inesperat dels esdeveniments, Hyundai va sortir triomfant al Ral·li de Sardenya, aconseguint la seva primera victòria de l’any

L’equip sud-coreà deu el seu èxit a Thierry Neuville, que va aconseguir la seva primera victòria des del Ral·li del Japó de novembre del 2022. Cal destacar que Neuville gairebé va perdre la victòria a Croàcia, on va liderar l’esdeveniment però finalment no ho va aconseguir el passat abril.

Cal destacar que Hyundai va aconseguir una doblet, ja que Esapekka Lappi va acabar segon al Ral·li de Sardenya. El gran rendiment de Lappi va garantir un doble podi per a l’equip, tot i no competir directament amb Thierry Neuville en aquesta última jornada del ral·li. Aquest és el tercer podi consecutiu per al finlandès, després dels seus dos tercers llocs a Croàcia i Portugal.

Toyota va salvar l’honor amb la tercera posició per a Kalle Rovanperä tot i un ral·li molt complicat per a l’equip japonès, que va veure la retirada de Takamoto Katsuta però sobretot Sébastien Ogier dissabte. Kalle Rovanperä va guanyar els 5 punts de la Power Stage, mentre que Elfyn Evans, mai va estar en el ritme durant el cap de setmana, va acabar en quart lloc.

Dani Sordo, cinquè de la general el diumenge al matí, i guanyador dues vegades a l’illa sarda es va haver de retirar abans de l’inici de l’antepenúltima especial per un problema a l’escapament. Tot i això el pilot espanyol va començar molt malament la prova amb una bolcada el primer dia que el va allunyar de qualsevol opció.

En el campionat, Kalle Rovanperä es manté còmodament al capdavant amb 118 punts, 25 més que el guanyador de la jornada, Thierry Neuville. Ott Tänak és ara a 33 punts del vigent campió. Sébastien Ogier, que va sumar un punt a la Power Stage, és cinquè del campionat amb 70 punts.

Andreas Mikkelsen va guanyar al WRC2 gràcies a la sortida de pista d’Adrien Fourmaux a la Power Stage. El francès, que liderava còmodament la categoria a l’inici de l’última etapa, va sortir desviat en una corba ràpida i va colpejar una roca per fora.

Sardenya WRC2 skoda fabia mikkelsen
Nacho Mateo

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments