Condicions difícils i nervis d’acer: la victòria de Thierry Neuville a Sardenya 2023

Thierry Neuville va assegurar la primera victòria per a l’equip Hyundai, superant als rivals i a les condicions meteorologiques que van sacesajar a l’illa.

El cap de setmana de ral·li va estar marcat per les condicions meteorològiques adverses i exigents que van afectar tots els equips. Neuville va expressar la seva satisfacció per tornar a ocupar el primer lloc del podi després d’una lluita intensa al llarg de tot el cap de setmana. Gràcies a un bon ritme, una millor sensació al cotxe i una estratègia de pneumàtics encertada, Neuville i l’equip van poder recuperar-se de les dificultats i aconseguir un doble podi per a Hyundai.

Una estratègia que va donar fruits

La estratègia de Neuville i l’equip va demostrar ser un encert, ja que van aconseguir pressionar Sébastien Ogier, que va cometre un error que els va donar una oportunitat única. Aquesta oportunitat va permetre a Neuville i a tot l’equip assegurar-se una doble presència al podi, un resultat que anhelaven des de l’inici de temporada. La perseverança, el bon ritme i la determinació van ser claus per a aquesta victòria.

En primer lloc, estic content de tornar a pujar al podi. Va ser un cap de setmana dur i desafiant, com tothom va poder veure. Vam estar involucrats des del principi en una lluita difícil, amb alguns alts i baixos durant tot el cap de setmana, però sempre capaços de recuperar-nos gràcies a un bon ritme, i una millor sensació al cotxe i també una bona estratègia de pneumàtics. Al final, d’alguna manera, l’estratègia va donar els seus fruits, pressionant Ogier, que va cometre un error, que va donar a nosaltres i a l’equip una bona oportunitat per aconseguir un doble podi aquest cap de setmana. És tot el que buscàvem i esperàvem i és el que la gent de l’equip també es mereix. Així que ho estem agraïts i contents d’estar aquí.

Neuville va mantenir la seva concentració durant l’últim dia de la competició, conscient de la importància de finalitzar la prova amb èxit. Va conduir amb decisió i va mantenir un ritme. Malgrat tot, la Power Stage va ser una prova particularment complicada per a Neuville, amb un recorregut llarg i condicions meteorològiques desfavorables.

rally_Sardenya_2023_Neuville Hyundai i20 Rally1
Nacho Mateo

Només conduïa i intentava mantenir un ritme decent, perquè tots sabem que quan condueixes massa lent, el cotxe no funciona i se sent horrible. Em vaig sentir còmode així, però sí, el Power Stage va ser el pitjor per a mi. Evidentment va ser un dia llarg, vam marxar d’hora, vam fer moltes connexions, vam tenir llargues esperes abans dels TC, llargues esperes als reagrupaments, només per esperar a veure si plovia i l’etapa es mullava molt i teníem condicions horribles. Sabia que els meus pneumàtics estaven malament per a l’última cronometrada, així que sí, va ser molt estressant al final i l’objectiu era superar-lo. També sabíem que Kalle estava intentant guanyar els cinc punts i, encara que jo hagués assumit tots els riscos, potser hauria guanyat un punt com a màxim i crec que ni això, així que vam fer un bon plantejament, vam portar el cotxe fins al final i ja està.

Neuville

La importància de la victòria per al campionat

La victòria de Neuville va ser d’una gran importància per al campionat. Ambdues parts saben que el proper ral·li a Kènia serà un esdeveniment crucial, ja que les condicions difícils són favorables per al cotxe de l’equip Hyundai. No obstant això, Neuville reconeix que les curses a Finlàndia i Estònia no són les seves superfícies preferides, i que el seu rival, Kalle, serà fort en aquests ral·lis. És per això que és crucial obtenir bons resultats a Àfrica i superar en punts a Kalle per aconseguir la victòria final. La batalla serà difícil, però Neuville està entusiasmat per afrontar aquest desafiament i té un bon pressentiment.

rally_Sardenya_2023_Neuville Hyundai i20 Rally1
Nacho Mateo

Per a nosaltres va ser molt important perquè tots sabem que Kènia pot ser un bon esdeveniment, el nostre cotxe és bastant fiable i fort en condicions difícils, però també sabem que Finlàndia i Estònia no són les meves superfícies i carreres preferides al calendari i ho són, sens dubte, on Kalle serà fort, així que era important aconseguir alguns bons punts, però encara serà més important tenir un bon esdeveniment a Kènia i aconseguir més punts, sobretot més que Kalle en aquest esdeveniment. La batalla estarà allà i serà un repte dur com sempre, però estic desitjant-ho perquè tinc bones sensacions.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments