Millener explica el canvi de motor de Tänak a Estònia

D’acord amb el reglament de la FIA, el pilot estonià va ser sancionat cinc minuts abans de l’inici del ral·li quan l’equip M-Sport Ford va fer un canvi de motor després del shakedown del dijous al matí

Ott Tänak hauria estat penalitzat independentment de si M-Sport Ford hagués canviat el motor del seu Puma abans o després del shakedown del Ral·li d’Estònia, segons ah explicat el cap de l’equip Richard Millener

Algunes fonts han suggerit que l’equip britànic ja era conscient d’un possible problema dimecres passat i, tot i que Richard Millener va confirmar que això era cert, va explicar a WRC.com que substituir el motor un dia abans no hauria tingut cap efecte en el resultat final

«Crec que hi va haver un petit malentès per part d’algunes persones. Sí, hi va haver algunes coses que vam observar després de les comprovacions tecnològiques [el dimecres] que ens podrien preocupar, així que vam passar tot el dia revisant i canviant tot el que podíem per assegurar-nos que tot estava cobert:

Richard Millener

En última instància, el problema es va detectar després de les comprovacions tècniques, així que no importava si canviàvem el motor abans o després del shakedown, la penalització encara existiria. No tenia sentit canviar abans sense saber el que passaria.

Richard Millener

L’estratègia sempre va ser anar al shakedown per veure què passava, perquè no estàvem asseguts allà dient “aquí hi ha un problema al 100%. Vam anar a fer el shakedown i, d’acord, això va demostrar que havíem de canviar, però mai no hi va haver cap discussió sobre no canviar el motor a causa del cost o res per això.

Richard Millener

Millener va afegir que, tot i que Tänak sabia d’un problema potencial abans de l’inici del shakedown, només se li va informar dijous al matí per no causar estrès innecessari en els seus preparatius previs a l’esdeveniment:

No el vam informar la vigília [del shakedown] perquè estava fent reconeixement i prenent les seves notes i no cal augmentar la pressió sobre ell quan estem treballant per veure què podem fer.

Richard Millener

Crec que la comunicació a l’equip és bona entre tothom, però hi ha un moment i un lloc per fer saber a la gent què està passant. No té sentit crear ansietat innecessària en algú quan nosaltres mateixos no estem 100% segurs que hi hagi un problema o no.

Richard Millener

Tänak va guanyar sis especials del Ral·li d’Estònia i va acabar la cursa del Bàltic en vuitè lloc de la general. Hauria acabat cinquè de la general sense penalització de temps.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments