El Costa Brava donarà de nou el tret de sortida a un renovat EHRC 2024

El Consell Mundial del Motor de la FIA ha aprovat el calendari del 2024 per al Campionat Europeu de Ral·lis Històrics. El calendari del campionat comptarà amb nou proves sobre asfalt i terra, a més d’introduir tres nous títols: El títol de Campió d’Europa Històric de la FIA per a pilot/copilot, el títol de Trofeu de Ral·lis Històrics 1600cc de la FIA i el títol de Trofeu de Ral·lis Històrics FWD de la FIA.

Després d’una temporada 2023, la campanya 2024 arrencarà a casa nostra, el popular Rally Costa Brava al març, serà la primera de les 9 proves arreu d’Europa, tant sobre asfalt com sobre terra. La sèrie manté el seu sistema de puntuació en què els sis millors resultat de les nou proves comptaran per als quatre campionats de categoria per a cotxes històrics homologats fins al 1990.

Nous títols

Rally Costa Brava_2023
Nacho Mateo

Com a part d’una sèrie de moviments per a la nova temporada, la FIA està introduint nous títols al campionat per donar suport als competidors. Per primera vegada els competidors podran competir per un títol absolut de Campió d’Europa de Ral·lis Històrics de la FIA per a pilot/copilot. Mentre que els Campionats de Categories per a cotxes de diferents èpoques es mantindran la temporada que ve, el nou títol general es disputarà a les nou proves del campionat, proporcionant un incentiu addicional per a aquells que busquen lluitar per tot l’EHRC.

Per incentivar encara més el suport als cotxes de menor cilindrada i tracció davantera, s’han creat dos títols addicionals. El FIA Historic 1600cc Ral·li Trophy estarà obert a cotxes de fins a 1600cc de les categories 1 a 4, donant als cotxes amb motors més petits el seu propi títol pel qual lluitar durant la temporada, amb sis millors puntuacions a tenir en compte.

Reconeixent el creixent nombre de cotxes històrics de tracció davantera que competeixen a Europa, un nou FIA Historic FWD Ral·li Trophy també debutarà el 2024, donant als competidors un nou títol enfocat per a lluitar durant la temporada, comptant els sis millors resultats.

El Trofeu d’Equips FIA EHRC tornarà a estar obert als competidors que uneixin les seves forces com a equips, juntament amb un nou sistema de bonificació de punts. Aquest nou incentiu oferirà una bonificació addicional de 10 punts de sortida en dues rondes del campionat (Rally Històric d’Astúries i Ral·li Històric Acròpolis), per motivar encara més els competidors a l’hora de planificar la seva campanya al campionat.

Costa_Brava_Lancia 037
Nacho Mateo

President de la Comissió d’Automobilisme Històric de la FIA, John Naylor:

La FIA ha perfeccionat un campionat que ofereix una competició justa a totes les èpoques en un entorn segur però divertit. Tots els esdeveniments ofereixen un servei remot i tenen un aire retro perquè els competidors celebrin la història del que solien ser els ral·lis. Els nous títols afegiran un interès addicional a la sèrie i es basen en la filosofia de «alguna cosa per a tots, independentment del pressupost. El popular format de proves d’un dia i mig amb al voltant de 140 km cronometrats es manté el 2024, oferint als competidors un campionat amb ral·lis compactes amb un fort element social al voltant d’ells.

Calendari

El calendari de nou rondes ha canviat el 2024, amb el popular Ral·li Storico d’Elba, a Itàlia, que torna al campionat després d’una pausa breu.

El calendari s’ha millorat encara més per al 2024 amb més temps entre els esdeveniments en comparació del 2023, la qual cosa permet als competidors tenir més temps per viatjar cap als esdeveniments.

EsdevenimentLocalitzacióData
Rally Costa BravaGirona, Catalunya14-16 març
Vltava Historic RallyKlatovy, República Txeca19-20 abril
Historic Rally of AsturiasPravia, Astúries17-18 maig
Mecsek Rally HungaryPecs, Hongria13-15 juny
Historic Rally WeizWeiz, Àustria11-13 juliol
Lahti Historic RallyLahti, Finlàndia22-24 agost
Elba Rally HistoricoElba, Itàlia26-28 setembre
Sanremo Rally StoricoSanremo, Itàlia19-20 octubre
Historic Acropolis RallyItea/Atenes, Grècia8-10 novembre

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments